Heer Bommel en Tompoes komen naar Gouda

Gouda - "Als je begrijpt wat ik bedoel.' Wie kent de gevleugelde uitspraak van de Heer van stand, Ollie B. Bommel niet Samen met Tom Poes komt heer Bommel naar Gouda tijdens Strips op de Markt op zondag 7 mei.

Marco Luk van Strips op de Markt is er maar wat trots op dat hij de nieuwe generatie striptekenaars, die Tom Poes weer nieuw leven hebben ingeblazen naar Gouda heeft weten te halen. Nadat de geestelijk vader van de bekende stripfiguren, Marten Toonder in 2005 overleed, heeft zijn opvolger Dick Matena het werk overgenomen, maar inmiddels is hij ook al op hoge leeftijd en doet hij bijna niets meer. "Er is lange tijd geen nieuwe strip verschenen van Tom Poes, maar sinds twee jaar komt er van alles uit. Oude strips worden opnieuw uitgegeven en er worden nieuwe strips gemaakt," vertelt Marco. "Striptekenaars Tim Artz en Henrieke Goorhuis brengen Tom Poes weer tot leven. Er wordt zelfs gezegd dat hun tekenstijl minstens zo goed is als Marten Toonder in zijn beste jaren." Strips op de Markt draait op zondag 7 mei dus geheel om Tom Poes en Ollie B.Bommel met Tim Artz en Hanrieke Goorhuis als hoofdgasten.
Er komt een grote Bommeltentoonstelling en op dit moment wordt gewerkt aan een Goudaprent met Heer Bommel en Tom Poes in de hoofdrol. "Het belooft weer een verrassend stripevenement te worden. Als je begrijpt wat ik bedoel."

 

Goudse Post
Meer berichten