De natuurstenen tegel voor het monumentale pand wordt onthuld. Foto: Marianka Peters
De natuurstenen tegel voor het monumentale pand wordt onthuld. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Koninklijke Erepenning voor jarige Concordia

Door Marianka Peters

Gouda - Het gebouw van de jarige Sociëteit Concordia kan vanaf nu letterlijk met voeten worden betreden. Het 150 jarig jubileum van Concordia aan de Westhaven wrd ingeluid met de onthulling van de speciale natuurstenen tegel bij de entree. Aan sociëteit-voorzitter Jan Hogenelst (r) de eer om samen met burgemeester Pieter Verhoeve het lint door te knippen. Daarna werd het begin van het jubileumjaar binnen gevierd, waar het bestuur van Concordia nog een grote verrassing te wachten stond. 

Concordia-voorzitter Jan Hogenelst was sprakeloos nadat burgemeester Pieter Verhoeve namens Koning Willem Alexander de Koninklijke Erepenning voor de jarige sociëteit overhandigde. Alleen de Koning kan de erepenning, die strikt op naam is, toekennen. De vereniging mag vanaf het moment van uitreiking de onderscheiding in woord en/of beeld op briefpapier of gedrukte stukken vermelden. De Koninklijke Erepenning wordt verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van een vereniging of instelling. 
Sociëteit Concordia is al 150 jaar een plek voor ontmoeting en telt 160 leden, die met elkaar het gebouw onderhouden en activiteiten organiseren.

Heel Concordia bakt, wereldkampioenen driebanden op bezoek, een klaverjas- en bridgetoernooi en een jubileumboek. Het zijn slechts enkele hoogtepunten uit het drukke jubileumprogramma van Sociëteit Concordia. En niet te vergeten The Beatles Revival, die deze zomer weer naar de muziektent in het Houtmansplantsoen komt. Een cadeautje voor Gouda van de jubilaris. 

Een pagina groot sfeerverslag leest u woensdag 15 januari in de Goudse Post

Goudse Post
Meer berichten