Foto:

FF Tussendoor - Plannen genoeg

Nee, ik ga je niet onnodig vermoeien met alle goede voornemens voor het nieuwe jaar. Allereerst kan ik me niet voorstellen dat iemand daar interesse in heeft en bovendien heb ik ze niet, die goede voornemens. Tot zover een saai begin van dit schrijfsel op de drempel van het nieuwe jaar.

Ik ben meer van de concrete plannen, die de afgelopen maanden in de 'week' hebben gelegen en komend jaar tot uitvoer moeten worden gebracht. Wat kun je allemaal verwachten in de vertrouwde Goudse Post? Allereerst hoop ik de foto van de eerste schrikkelbaby te mogen plaatsen. Het is al vanaf beginjaren 80 traditie dat de Goudse Post de eerste schrikkelgouwenaar in de krant plaatst. Dus kom maar op met het nieuws zodra de nieuwe wereldburger het levenslicht ziet. Eind februari komen alle schrikkelkinderen van de afgelopen jaren weer aan de beurt. Hoe zou het met Bas zijn en zijn watervrienden van het Goudse Zeekadettenkorps en zou Ilias al verder zijn gekomen in zijn ambitie om profvoetballer te worden? Ik wil graag in contact komen met iedereen die op de bonusdag (29 februari) jarig is.

Daarna maken we ons op voor het 70-jarig jubileum van de Goudse Post op 1 april. Ben jij een trouwe lezer en wil je hierbij zijn, stuur dan een mailtje. Want er worden 20 toegangsbewijzen (voor twee personen) onder de lezers verloot. Dan verschijnt ook de bundel met een verzameling FF Tussendoortjes van de afgelopen 20 jaar.


In de tussentijd werk ik ook nog mee aan het beginfeest van Gouda 750 jaar in 2021 met Gouda Waterstad. En dan vieren we komend jaar ook nog eens 75 jaar Bevrijding. Vijf jaar geleden verscheen er in aanloop naar 5 mei wekelijks een interview in de Goudse Post met Gouwenaars over hun ervaringen. Deze veelal indrukwekkende verhalen zijn toen in boekvorm uitgegeven. Evenals vijf jaar geleden wordt de serie interviews met Gouwenaars over WOII en de bevrijding vervolgd. Gewoon omdat het belangrijk is dat deze verhalen worden doorverteld aan de volgende generatie. Wil je of ken je iemand die aan deze verhalenserie wil meewerken? Schroom niet en neem contact met mij op.

Tot slot wens ik iedereen een voorspoedig, gelukkig en bovenal gezond nieuwjaar toe. 

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten