Op de plek van de voormalige boerderij 'Voorzorg' in Westergouwe komt een appartementencomplex met 50 sociale huurwoningen. Foto: PR
Op de plek van de voormalige boerderij 'Voorzorg' in Westergouwe komt een appartementencomplex met 50 sociale huurwoningen. Foto: PR (Foto: )

Appartementen op boerderijkavel 'Voorzorg'

Op de kavel van de voormalige boerderij 'Voorzorg' in Westergouwe wordt een appartementencomplex met 50 sociale woningen gebouwd. Woonpartners Midden-Holland tekende afgelopen woensdag samen met Willem van Santen van Giesbers Rotterdam B.V. een bouwteam­overeenkomst.

Gouda - Daarnaast werd een overeenkomst getekend met Nico Brouwer van 01-10 Architecten. "Met het ondertekenen van deze overeenkomsten starten we samen de voorbereidingen van het bouwproces. Op deze manier benutten we de kennis van onze samenwerkingspartners optimaal, dit vergroot de efficiëntie en betaalbaarheid van het project. Het wordt het volgende mooie nieuwbouwproject en al weer het derde project in Westergouwe van Woonpartners.", aldus René Mascini, directeur-bestuurder Woonpartners. Binnen het woongebouw komen 20 drie-kamer appartementen en 30 twee-kamer appartementen. De huurprijzen vallen onder de eerste en tweede aftoppingsgrens, afhankelijk van de grootte. Van deze 50 woningen zijn 10 twee-kamer appartementen bestemd voor een specifieke doelgroep in de ambulante zorg. Op deze manier kan Woonpartners bijdragen aan de afspraken die zijn gemaakt in het kader van het landelijke innovatieprogramma 'Langer thuis - de Inclusieve wijk'.

Het gebouw is voorzien van een lift en gemeenschappelijke fietsenberging. Naar verwachting start de bouw in 2020 en de bewoners kunnen rond de bouwvakantie van 2021 hun intrek in de woningen nemen. Woonpartners, Giesbers en 01-10 Architecten werken samen naar een definitief ontwerp voor het aanvragen van een bouwvergunning. Daarin nemen ze inhoud, kwaliteit en een prijstechnisch element mee. Willem van Zanten, directeur Giesbers: "Er liggen nog uitdagingen, maar daar komen we uit. Als inwoner van Gouda kom ik vaak door Gouda Oost waar we met Giesbers het Nelson Mandela Centrum hebben gebouwd. Dat is netjes gedaan. Nu willen we natuurlijk ook wat moois bouwen in Westergouwe". In het ontwerp zijn kenmerken van de voormalige boerderij 'Voorzorg' opgenomen. Het kavel is omgeven door een watergang en ligt in een groene omgeving.

Goudse Post
Meer berichten