Foto:

FF Tussendoor - Genoeg is genoeg

Sportcentra met een belangrijke maatschappelijke functie kun je best financieel ondersteunen in de opstartfase, maar op een bepaald moment moeten ze hun eigen broek ophouden, net als iedere onderneming. Ik ben dan ook blij dat er eindelijk duidelijkheid is rond de toekomst van SaSaFit. Ik was ooit bij de opening van het sportcentrum voor vrouwen aan de Rijkestraat en het klonk allemaal veelbelovend. Daarna verhuizen naar de Ouverturelaan, het ging SaSafit duidelijk voor de wind.

Maar schijn bedriegt, zo blijkt maar weer. Ik heb nooit geweten dat deze club jaarlijks ongestoord zoveel subsidie kon opstrijken. Op allerlei subsidiepotjes werd een beroep gedaan en ook uitgekeerd. En niemand die zei 'tot hier en niet verder'. Het is de schuld van de Goudse ChristenUnie zelf dat alles nu openbaar is. Deze partij wilde voor de zoveelste keer de knip trekken om SaSaFit uit de financiële nood te helpen, maar dat gaat niet gebeuren.

Als het om een gering bedrag zou gaan, zou ik me er niet zo druk om maken, maar in drie jaar tijd heeft het sportcentrum 75.000 korting op de huur gekregen. Victory Sports heeft men destijds voor veel minder laten barsten. En dat sportcentrum had ook een maatschappelijke functie in Goverwelle.

Ik gun de meiden van SaSaFit het beste, maar tegenslag blijft hen achtervolgen. Zo organiseerden zij het Kaas- en Couscousfeest, dat vanwege het slechte weer moest worden afgelast. Daar konden ze echt niets aan doen. Maar geen man overboord, ze waren er goed tegen verzekerd, maar de 20.000 euro subsidie die terug moet naar de GoudaPot is nog steeds niet uitgekeerd. Op z'n zachtst gezegd vind ik het heel bijzonder, dat geen enkel raadslid het waagt hierover vragen te stellen.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden