Foto:

FF Tussendoor - Feestje!!

Wat kun je niet allemaal doen met 1,2 miljoen? In ieder geval een heel leuk feestje vieren, omdat je 750 jaar geleden je stadsdiploma kreeg.

Nee, nee, denk nou niet dat ik het zonde van het geld vind en dat het beter aan andere zaken, zoals de zorg en minima kan worden besteed. Eens in de zoveel jaar mogen we onself wel eens verwennen. Ik hou wel van een feestje, zolang het maar een feestje wordt voor ons allemaal. Dus niet alleen voor de bobo's en intellectuelen onder ons, maar ook voor Jan-met-de-pet, stratenmaker en loodgieter. Het is ook hun belastinggeld dat in het Fonds wordt gestopt.

Doe eens gek en haal van mijn part de Vrienden van Amstel naar Gouda voor een spetterende muziekavond op de Markt. Maar ik ben bang dat je hiervoor de handen niet op elkaar krijgt, maar ik hoop het stiekem wel. Ik denk dat we toch weer zijn overgeleverd aan de grillen van een handjevol enthousiaste 50-plussers, (waartoe ik ook behoor) die niet verder komen dan lezingen, concerten, een theaterstuk en springkussen voor de kids. Met alle respect overigens, want zij doen tenminste iets. Dat kun je van de jongere generatie nou niet echt zeggen. Het wordt tijd dat de dertigers eens opstaan en met vernieuwende ideeën komen, waar je dan ook iets aan hebt.

Maar hé, het is nog niet te laat! Je hoeft niet over de hoofden van Gouwenaars te beslissen welke invulling je aan Gouda 750 wilt geven. Het is veel beter om de festiviteiten samen met de Goudse bevolking te bepalen en dat kan heel eenvoudig door een poll te maken, met verschillende opties, waarop men kan stemmen. Dan heb je in ieder geval een idee wat er onder Gouwenaars leeft. En vergeet daarbij niet de Miss Gouda 750 verkiezing!
Miss Gouda 700, Corrie Nederhoff, verdient toch onderhand wel een opvolgster?

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties