Foto: Jan van den Berg
Foto: Jan van den Berg

1,2 miljoen voor Fonds Gouda750

Door Marianka Peters

Gouda - De gemeente Gouda stort ruim 1,2 miljoen euro in het fonds om de festiviteiten rond Gouda 750 stadsrechten mogelijk te maken. Het jubileumjaar loopt van juli 2021 tot augustus 2022.

Vanavond vond de aftrap plaats van Gouda750-Geef Gouda door in een bomvol Cultuurhuis Garenspinnerij, waarbij ook het Fonds werd gelanceerd. Het Fonds is ondergebracht in een onafhankelijke stichting, die middelen moet verwerven en toekennen aan activiteiten in het kader van de viering van 750 jaar stadsrechten. Tijdens de bijeenkomst werden ook de spelregels en criteria bekend gemaakt, waaraan de aanvragen bij het Fonds moeten voldoen. Wethouder Thierry van Vugt reikte namens het stadsbestuur een cheque van 1,2 miljoen euro uit aan het fondsbestuur, bestaande uit voorzitter Hans de Leeuw, secretaris Gea Witvoet en penningmeester Geert Bouwmeester. "We willen graag dat Gouda750 een groots feest wordt, voor, door en met alle Gouwenaars," stelde wethouder van Vugt. "We rekenen erop dat het fondsbestuur het bedrag dat de gemeente ter beschikking stelt verdubbelt met bijdragen van inwoners, organisaties en bedrijven uit de stad. Samen maken we het feest!" 

Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 januari 2020 en worden beoordeeld in maart, waarna per 1 april de volgende aanvraagronde start. Voorzitter Hans de Leeuw: "Wij maken samen ons feest, inwoners en ondernemend Gouda. Jong en oud, groot en klein, samen vieren we Gouda750. Met Fonds Gouda750 gaan wij middelen verwerven en ook weer verdelen over alle mooie projecten en initiatieven en gaan we er een fantastisch feestjaar van maken. Want vanaf juli 2021 vieren we onze verjaardag uitgebreid in het 750ste levensjaar van Gouda!"
19 juli 2022 is Gouda 750 jaar stad. In juli 2021 begint het verjaardagsfeest met Gouda Waterstad, dat net zo groots wordt opgezet als in 2008. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken. In eerste instantie voor de Gouwenaar en daarnaast voor iedereen die de Gouwe door de aderen voelt vloeien en de bezoeker die Gouda voor het eerst ontdekt. Iedereen heeft tenslotte een plek op de tijdlijn van verleden naar toekomst, het thema voor de festiviteiten is dan ook Geef Gouda door!

Kijk voor meer informatie op www.gouda750.nl

Lees verder op pagina...

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden