Burgemeester Pieter Verhoeve werd uitgedaagd om een rondje te rijden. Foto: Marianka Peters
Burgemeester Pieter Verhoeve werd uitgedaagd om een rondje te rijden. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Vrachtfiets zonder uitstoot

Gouda - Koerier en transportservice BZZ Bezorging Zonder Zorgen van de Goudse ondernemer Zeljko Bosic zet een nieuw ontwikkelde 'vrachtfiets' in om CO2 -neutraal en zonder stikstofuitstoot in Gouda e.o. pakketten te bezorgen. Het eerste pakket, met lekkernijen van de Goudse banketbakkerij van Dijk, werd gisteren door Sint Nicolaas bezorgd bij burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad.


De vrachtfiets met aanhanger is uitgevoerd met elektrische trapondersteuning, waardoor het voor de bestuurder geen probleem is om de vrachtfiets soepel en vlot door het verkeer in binnenstad of buitenwijk te sturen.
De laadcapaciteit van 250 kg is voldoende voor de dagelijkse bezorging van pakketten in Gouda en omgeving.
Deze milieuvriendelijke vernieuwing past uitstekend in het beleid van de gemeente Gouda om de leefomgeving in de binnenstad zo min mogelijk te belasten met de luchtvervuiling van auto's en vrachtwagens.
Bezorging Zonder Zorgen zet hiermee een eerste stap, want de vervuilende bestelwagens zal men niet snel meer in de stad tegenkomen. Initiatiefnemer Zeljko Bosic heeft er alle vertrouwen in dat het Goudse bedrijfsleven en de overheid zijn experiment snel zullen omarmen.
Bijkomende voordelen zijn dat de bezorgkosten niet hoger worden en minder afhankelijk zijn van fluctuerende brandstofprijzen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden