Coornhert Gymnasium debatteert in Turkije

Gouda - Wat vindt Turkije van terrorisme, klimaatverandering of basisinkomen? Dat hebben leerlingen van het Coornhert Gymnasium uitgezocht. Zij vertegenwoordigen namelijk Turkije in de Turkish International Model United Nations (TIMUN), een simulatie van de Verenigde Naties in Istanboel. Met ruim 500 andere leerlingen spelen zij de echte VN na en moeten zij zich dus verdiepen in grote internationale vraagstukken.

De leerlingen zijn tussen de 15 en 18 jaar oud en hebben allemaal al ervaring met dit soort conferenties. Toch zal het voor sommigen wel even spannend zijn: het Turkse standpunt verdedigen in Turkije is niet niks. Het is inmiddels de vierde keer dat het Coornhert naar deze conferentie gaat, dus de organiserende leerlingen hebben er wel vertrouwen in dat het Coornhert deze zware positie aankan. Naast vele Turkse scholen zijn er ook scholen uit onder andere Italië, Frankrijk, Jordanië, Duitsland en Qatar.

In februari organiseert het Coornhert voor de vijfde maal de Coornhert Model United Nations in Gouda. Behalve Nederlandse scholen zijn daarvoor aanmeldingen uit Noorwegen, Turkije en Kazachstan. Ook deze conferentie wordt, net als de meeste Model UNs, door de leerlingen zelf georganiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden