Pieter Stroop van Renen
Pieter Stroop van Renen

Stemming geopend voor Nachtburgemeester

Door Marianka Peters

Gouda - Het heeft even geduurd, maar de jury is eruit. De drie finalisten die kans maken op de titel Nachtburgemeester zijn bekend. Vanaf vandaag kan er worden gestemd via de website van de Goudse Post. De kandidaten stellen zich hierbij voor.

"We hebben behoorlijk veel steunbetuigingen en tips gekregen voor de kandidatuur van de nieuwe Nachtburgemeester," licht juryvoorzitter Harry Veenendaal toe. "We hebben alles serieus afgewogen en toen bleven er uiteindelijk drie kandidaten over, die alledrie aan de criteria voldoen om het ambt te vervullen. Het zijn Pieter Stroop van Renen, Lizette Oudijk en Malou Dusseldorp." De beurt is nu aan de Gouwenaars, om hun keuze te maken. Eind oktober nam Irene Klein Haneveld afscheid als eerste nachtburgemeester van Gouda, een titel die zij zo'n vier jaar geleden kreeg toebedeeld. In tegenstelling tot deze niet democratisch gekozen nachtburgemeester, mogen Gouwenaars nu wel kiezen wie de nieuwe nachtburgemeester van Gouda gaat worden. Gouwenaar Harry Veenendaal van Mandeville Academy heeft het initiatief voor een verkiezing van Gouda's Nachtburgemeester opgepakt en medewerking gezocht bij de Goudse Post. De titel nachtburgemeester zal in eerste instantie voor drie jaar gelden. Eind dit jaar moet de nachtburgemeester zijn aangesteld. Stemmen kan tot 1 december www.goudsepost.nl. (Poll staat rechtsboven de pagina)

1. Pieter Stroop van Renen

Begin deze maand maakte de huidige Stadsdichter Pieter Stroop van Renen zijn sollicitatie voor de functie van Nachtburgemeester van Gouda al bekend. "In februari loopt mijn termijn af als Stadsdichter, dus het zou prachtig zijn als ik mijn werk voor de stad als Nachtburgemeester kan voortzetten volgend jaar," zei Pieter toen in deze krant. Pieter heeft een serieuze Nachtvisie gemaakt, want hij is van mening dat een Nachtburgemeester meer is dan een geuzennaam. "De Nachtburgemeester is niet alleen maar aan de drank, en gaat niet alleen maar uit, maar hij moet er zelf ook iets van maken. Gouda verdient een doener als Nachtburgemeester die beleid kan maken. Contacten heeft met politiek, horeca en het uitgaanspubiek."

2. Lizette Oudijk

Lizette Oudijk, eigenaresse van Cafeetje Heeeurlijk, heeft zich ook kandidaat gesteld voor de functie als Nachtburgemeester. "Ik ben iemand uit de praktijk en weet als geen ander alles van het nachtleven en uitgaanscultuur in Gouda." Lizette wil het uitgaansleven in Gouda laten bruisen. In haar eigen café aan de Wijdstraat organiseert zij al regelmatig speciale thema-avonden, zoals de maandelijkse rose vrijdag, of zomaar midden in de zomer wordt de kerstboom opgetuigd en wordt het kerstfeest gevierd. "Belangrijk vind ik ook de samenwerking met andere horeca-ondernemers. Ook richting gemeentelijk beleid op het gebied van de horeca, moeten we met één stem spreken. Met elkaar kun je zoveel meer. Daarvoor wil ik me graag inzetten."

3. Malou Dusseldorp

Malou Dusseldorp is misschien wel de onbekendste kandidaat voor de functie als Nachtburgemeester. Toch heeft deze dame vanuit haar achtergrond een duidelijke visie op het ambt. Malou (30) is in het dagelijks leven klinisch logopedist bij Leiden Medical Center en Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.
Daarnaast is zij dichter en houdt van duiken. Twee totaal verschillende disciplines dat haar veelzijdigheid aantoont Gezien haar jonge leeftijd wil Malou graag de belangen van jongeren in Gouda behartigen. "Ik wil een brug zijn tussen jong en oud en gemakkelijk en laagdrempelig benaderbaar zijn voor iedereen, met jongeren

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties