Foto:

FF Tussendoor - Doe het niet!

Wie woensdagavond naar de webcast van de gemeente heeft gekeken, heeft vast net zo genoten als ik live heb gedaan. De installatie van onze nieuwe burgemeester was allesbehalve saai.

Maar bij het idee van de burgemeester om de nieuwjaarsreceptie weer nieuw leven in te blazen, kreeg ik alweer de kriebels. Doe het niet! Jaren geleden was deze happening een verplicht nummertje voor mensen die zichzelf of in ieder geval hun organisatie belangrijk vonden. Anderen kwamen gewoon om te netwerken. Maar nooit zag je er de 'gewone' Gouwenaar, de hardwerkende onderwijzer of stratenmaker. Gelukkig is deze scheef gegroeide 'traditie' een aantal jaren geleden wegbezuinigd.

Volgens onze nieuwe burgervader kun je voor een nieuwjaarsbijeenkomst nieuwe stijl de samenwerking zoeken met een school. Ja, dat kun je misschien doen in een gemeente als Oudewater met een handjevol scholen. Maar in Gouda met zoveel scholen en diversiteit? Welke school je ook kiest, je krijgt daar hoe dan ook gezeik mee. Ik zou mijn handen er niet aan branden.

Bovendien vind ik het een verkeerd signaal om gemeenschapsgeld aan een nieuwjaarsborrel uit te geven, terwijl de vaste lasten voor de burgers, zoals de afvalstoffenheffing net zijn verhoogd. Maar goed, als je dan toch geld uittrekt voor onderlinge ontmoetingen en samenhang, besteed dat dan aan de bijeenkomst voor vrijwilligers. Dit leuke evenement wordt vanwege de kosten nu eens in de twee jaar gehouden. Maak hier weer een jaarlijkse happening van. Deze vrijwilligers zijn immers het cement van onze samenleving. We kunnen niet zonder!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties