Marjolein Pieks wint Groot Gouds stadsdichtersgala. Foto: Marianka Peters
Marjolein Pieks wint Groot Gouds stadsdichtersgala. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Marjolein Pieks winnaar Gouds Stadsdichtersgala

Door Marianka Peters

Gouda - De wisselbokaal behorende bij het Groot Gouds Stadsdichtergala gaat met de bus mee naar Heumen. Dorpsdichter Marjolein Pieks wist vrijdagavond tijdens de spannende finale de meeste publieksstemmen te vergaren. Roderik Plaat, alias eilanddichter Roop van Texel wist de tweede prijs in de wacht te slepen en de Goudse titelverdediger Ruud Broekhuizen moest genoegen nemen met een derde plek.

In een bomvolle Chocoladefabriek streden 14 Stads- en Dorpdichters om de eer tijdens de tweede editie van het poëziegala, een verdubbeling van het aantal kandidaten van vorig jaar. De diversiteit van de voordrachten was enorm. Van serieuze, ontroerende, tot humoristische en bijna absurdische gedichten passeerden de revue. Het was een hele uitdaging voor iedere kandidaat om binnen drie minuten het publiek te imponeren. Na iedere voorronde werd een finalist gekozen. Uiteindelijk stonden bij de finale 6 dichters op het podium, Larissa Verhoeff uit Ede, Roop van Texel, Yvette Neuschwanger-Kars, Marjolein Pieks en de voormalige Goudse stadsdichters Hanneke Leroux en Ruud Broekhuizen.

Op haar eigen wijze wist Marjolein Pieks vorig jaar ook al het publiek voor zich te winnen. Met name haar lied over de vier kernen van Heumen, was een verrassing. Vorig jaar verloor Marjolein Pieks met minimale stemmen van Ruud Broekhuizen. De dorpsdichter van Heumen had zich voorgenomen dit jaar revanche te nemen en had ze een bus vol supporters meegenomen. Vol overgave ging ze de eindsprint aan, met een emotioneel gedicht over Moeder, gevolgd door ee luchtig lied, dat haar de prestigieuze titel heeft opgeleverd.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties