Programma intocht Sinterklaas

Door Marianka Peters

Gouda - Vol verwachting klopt ons hart... Aanstaande zaterdag meert de Pakjesboot met Sint Nicolaas en zijn Pieten aan boord, om 10.15 uur af bij het Regentesseplantsoen. Daar zal de Goedheiligman worden welkom geheten door de nieuwe burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Talitha Schaddelee.

Nadat heel veel kinderhandjes zijn geschud, vertrekt om 11.00 uur de stoet voor de daadwerkelijke intocht door de binnenstad. Rond 12.30 wordt de Sint formeel door burgemeester Verhoeve ontvangen op het bordes van het stadhuis. Aansluitend zullen achter de Waag en aan de Oosthaven de activiteiten van de pietenschool van start gaan, die 's middags nog bezocht zullen worden door de Sint met een aantal van zijn pieten. 's Middags krijgt de Sint weer de sleutel van zijn logeeradres binnen de muren van Museum Gouda.

Sinterkaas komt heel graag naar Gouda elk jaar, maar waarom dat zo is, blijft al jaren een heel groot geheim. Er wordt door de Pieten stiekem over gepraat en ze zeggen in de wandelgangen van het Sinterkaashuis dat het met iets typisch Gouds te maken heeft. Hele slimme kinderen kunnen daar op zaterdag 23 november achter komen. Toen de Pieten kadootjes aan het kopen waren, hebben ze briefjes verloren en die zijn in verschillende etalages in de stad terecht gekomen. Als je alle briefjes hebt gevonden kun je achter het grote Geheim van Sinterkaas komen. En kinderen die het goed hebben, krijgen een toegangskaartje voor het Circus van Sinterkaas op zondag 1 december in de Goudse Schouwburg,

Om de speurtocht te beginnen moet je op zaterdag 23 november naar de Agnietenkapel. Daar staat namelijk de VerklapPiet die je gaat verklappen waar je de briefjes kunt vinden en je een brief mee geeft die je mag invullen. De Speurtocht naar het geheim van Sinterkaas is mede mogelijk gemaakt door de ondernemers van de Binnenstad (SOG).

Circus van Sinterklaas

Na het grote succes in 2018 strijkt het Circus van Sinterklaas opnieuw neer in de grote zaal van de Goudse schouwburg. Circusdirecteur Kevin van Geet komt met een geheel vernieuwde voorstelling naar Gouda. Je ziet spetterende circusoptredens afgewisseld met humor, magic en natuurlijk de bekende Sinterklaashits. Na afloop van de show is er een meet & greet met Sinterklaas! Dat wil toch niemand missen?

Ga voor toegangskaarten naar www.goudseschouwburg.nl

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden