Foto:

FF Tussendoor - Shine a Light

Een gospelgroep repeteert in de Sint Jan voor de komende Kerstconcerten. Terwijl het nummer Shine a Light buiten te horen is, zoek ik mijn weg naar huis in het pikkedonker.

Het oudste en mooiste straatje van Gouda straalt in de avonduren iets lugubers uit. Sinds de zomer zijn alle straatlantaarns Achter de Kerk stuk. Sommige armaturen hangen letterlijk op half zeven of zijn helemaal verdwenen. Het aantal meldingen bij het Meldpunt Openbaar Gebied staat sinds juni op 20! Maar er wordt geen fluit aan gedaan. Op een gegeven moment heb je zelf de neiging om in die paal te klimmen om het bolletje te vervangen, maar dat lijkt me met mijn rugblessure nu niet handig.

Vooral nu het al zo vroeg donker is, zie je rond zes uur 's avonds geen hand voor ogen meer Achter de Kerk. En dat tast je gevoel van veiligheid aan. Ik ben heus niet zo bang uitgevallen, maar het geeft je een 'umheimisch' gevoel als je in het pikkedonker een rondje om de kerk loopt. Wat is er zo moeilijk aan nieuwe bolletjes in de lantaarns draaien?

Daarbij komt dat het nog maar vier weken voor Kaarsjesavond is. Dan wordt onze prachtige stad weer bevolkt door duizenden bezoekers die niet alleen het feeërieke schouwspel op de markt komen bekijken, maar ook een rondje binnenstad doen. Dan hoort de stad er spik en span uit te zien, zonder verdwaalde vuilniszakken en kapot straatmeubilair. Laten we afspreken dat wij geen vuilniszakken dumpen, maar dat de gemeente als de wiederweerga zorgt voor licht in de duisternis. Hebben we een deal?

Marianka Peters

Naschrift: Onze gemeente heeft een vooruitziende blik. Sinds dinsdagmiddag, vlak voor de deadline, zijn de meeste lantaarns Achter de Kerk gerepareerd.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties