Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters (Foto: )

Recordbedrag voor SamenLoop event

Gouda - Het wandelevenement SamenLoop voor Hoop, dat op 21 en 22 juni op het Sluiseiland werd gehouden, heeft ruim 20.000 euro meer opgeleverd dan de 151.000 euro die aan het eind van de 24-uurs actie bekend werd gemaakt.

"Ruim 151.000 euro was een bedrag waar we al niet van durfden dromen, maar het was een voorlopig bedrag," licht Mea Hiskes, voorzitter van de organisatie, toe. "Een aantal acties was toen nog niet afgerond, nog niet alle donaties waren geteld én sommige leveranciers boden spontaan aan geen factuur te sturen."

Afgelopen week maakte KWF Kankerbestrijding het definitieve resultaat bekend aan de lokale organisatie. Het exacte eindbedrag is opgelopen tot 172.206,28 euro. "De organisatie is zeer dankbaar voor de inzet, de sponsoren en iedereen die zijn of haar steentje aan het evenement heeft bijgedragen. Dankbaar voor het eindresultaat, maar ook dankbaar dat de SamenLoop een evenement is geworden dat de harten van Gouda en omgeving heeft veroverd."
Scheidend burgemeester Mirjam Salet noemde in de Goudse Post van 6 november de SamenLoop als het evenement dat het meeste indruk op haar gemaakt heeft: Op 21 en 22 juni vond de SamenLoop voor Hoop Groene Hart plaats in Gouda.
In totaal deden 1100 wandelaars mee aan de 24-uurs estafette op het Sluiseiland. Vooral de kaarsencerenomie liet een diepe indruk achter bij de deelnemers. Het is de bedoeling dat het evenement over vijf jaar wordt herhaald.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties