Groep 8-leerkracht René Alphenaar mag het bankje als eerste uitproberen. Achter hem Brian Bunnik. Foto: Marianka Peters
Groep 8-leerkracht René Alphenaar mag het bankje als eerste uitproberen. Achter hem Brian Bunnik. Foto: Marianka Peters

Tweede leven voor Casimirboom

Door Marianka Peters

De gekapte oude boom op het schoolplein van de Casimirschool, heeft een tweede leven gekregen op het schoolplein van de Casimir-dependance aan de Herpstraat. Maar dan als boomstambank.

Vorig jaar is het schoolplein van de Casimirschool aan de Groeneweg opgeknapt en vergroend. Meerdere bomen, waaronder de bijna 50 jaar oude Acaciaboom die midden op het schoolplein stond, moesten eraan geloven. Brian Bunnik van Depot24 maakt robuuste en duurzame meubels van gekapte bomen uit de regio. Hij heeft van de gekapte Acacia een boomstambankje gemaakt en deze weer geschonken aan de Goudse basisschool. Ook alle andere gekapte bomen hebben een herbestemming gekregen. Vrijdag werd de bank geplaatst op het schoolplein van de bovenbouw van de Casimir aan de Herpstraat. Meester René Alphenaar van groep 8 had de eer de bank als eerste uit te proberen. "De Acacia is een zeer duurzame boom en kan goed gebruikt worden voor een buitenmeubel," stelt Brian. "Door deze boom te gebruiken als boomstambankje op het schoolplein aan de Herpstraat, krijgt de boom een tweede leven en zal de 50 jarige boom nog wel een halve eeuw meegaan."

Depot24 vervaardigt meubels van lokale gekapte bomen in de werkplaats op het terrein van Goudasfalt aan de Gouderaksedijk 32. Meer info: www.depot24.nl

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden