Stadsdichter Pieter Stroop van Renen wil de nieuwe Nachtburgemeester worden. Foto: Marianka Peters
Stadsdichter Pieter Stroop van Renen wil de nieuwe Nachtburgemeester worden. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Stadsdichter solliciteert naar nachtburgemeester?

Door Marianka Peters

Gouda - De huidige Stadsdichter Pieter Stroop van Renen doet een gooi naar de functie van Nachtburgemeester van Gouda. Dat heeft hij vanmiddag bekend gemaakt.

"In februari loopt mijn termijn af als Stadsdichter, dus het zou prachtig zijn als ik mijn werk voor de stad als Nachtburgemeester kan voortzetten volgend jaar," stelt Pieter. "Ik heb daarvoor een serieus plan gemaakt, dat ik ook openbaar zal maken." Pieter Stroop van Renen heeft een serieus plan gemaakt, want hij is van mening dat een Nachtburgemeester meer is dan een geuzennaam. "Er is nog weinig visie op het nachtleven. Waar is nu de drive om er ook in de nachtelijke uren iets van te maken? Is er een aanspreekpunt voor de politiek en het uitgaansleven?" vraagt Pieter zich af. "De Nachtburgemeester is niet alleen maar aan de drank, en gaat niet alleen maar uit, maar hij moet er zelf ook iets van maken. Een apart typ, maar ook een doener. Geen betaalde functie zoals in Amsterdam, maar wel een uitstekende pro bono ambassadeur voor een levendige stad. In sommige gemeentes is de Nachtburgemeester een beetje een ceremoniele functie, maar Gouda verdient een Nachtburgemeester die beleid kan maken. Contacten heeft met politiek, horeca en het uitgaanspubiek."
Om zijn sollicitatie kracht bij te zetten gaat Pieter een Nachtvisie schrijven. De Nachtvisie wordt samengesteld met een dwarsdoorsnede van Gouda. Het fungeert als fundament voor een heerlijke Goudse nacht. Een discussiestuk voor de gemeenteraad. En het actieplan van de Nachtvisie zet de Nachtburgemeester in beweging met de kernvragen. Door middel van het formuleren van acht speerpunten, gaat hij met deze Acht van de Nacht aan de slag. Binnenkort wordt bekend wie de opvolger van Irene Klein Haneveld wordt.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden