Foto:

Column FF Tussendoor - Trillingen

Gouda trilt op haar grondvesten. Deze keer niet vanwege de komst van een SGP-burgemeester naar onze mooie stad. Daar is iedereen onderhand wel aan gewend, denk ik.

Nee, dit keer heeft het alles te maken met het nieuwe Verkeerscirculatieplan, waarover de raad vanavond weer vergadert. Ik ben benieuwd of er ook maar iets van de inbreng van de Gouwenaars terug te vinden is in de uitvoering van de verkeersplannen. Met andere woorden, heeft de raad wel naar de burgers geluisterd of was de inspraakronde alleen voor de bühne en volgt de raad gewoon haar eigen partijpolitieke agenda. Kom maar op, ik laat me graag verrassen.

Na het trillingsonderzoek in de omgeving van de Turfmarktkerk, gaven ook bewoners van de Blekers- en Fluwelensingel aan hevige overlast te ondervinden van trillingen door het zware verkeer. De bevoorrading van de toekomstige supermarkt zal hier nog een schepje bovenop doen, vrees ik.

Inmiddels luiden ook de bewoners van de Vogelbuurt de noodklok,zij willen dat het trillingsonderzoek ook in hun buurt wordt uitgevoerd. Ze zijn nog maar net bekomen van het funderingsonderzoek aan hun woningen en krijgen straks extra zwaar verkeer langs de deur. Nu is het hier al dagelijks filerijden vanwege de afgesloten Haastrechtsebrug. Maar ik denk dat het straks allemaal gierend uit de hand gaat lopen, zodra de maatregelen uit het nieuwe verkeersplan in werking treden en de KW-weg uit zijn voegen barst door het (zware) verkeer.

Als ik het voor het zeggen had, zou ik even pas op de plaats maken in plaats van alle plannen er snel doorheen te jassen. Maar ja, ik heb niets te zeggen.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden