Hans Braker van de Lionsclub Gouda-Bloemendaal is aan het oefenen voor het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen. Foto: Marianka Peters
Hans Braker van de Lionsclub Gouda-Bloemendaal is aan het oefenen voor het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Lions organiseert Gouds Kampioenschap Legpuzzelen

Door Marianka Peters

Gouda - De legpuzzel is weer helemaal terug van weggeweest. Urenlang passen en meten totdat de kleine puzzelstukjes in elkaar vallen en één geheel vormen, schijnt heel ontspannend te zijn. Op woensdag 27 november wordt het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen gehouden.

Het idee voor het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen komt van Hans Braker van de Lionsclub Gouda-Bloemendaal. "Het was de bedoeling om een Goudapuzzel (1000 stukjes) te laten maken en daaraan een kampioenschap te koppelen," vertel Hans. "Toen bleek dat de Goudapuzzel al op de markt was gebracht door Tessa van Breda van The Gouda Shop aan de Lange Tiendeweg. Dus hebben we de samenwerking gezocht, een 50-tal Goudapuzzels gekocht en de wedstrijd uitgeschreven." Het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen wordt op woensdagavond 27 november gehouden in de aula van MBO Rijnland aan de Groen van Prinsterersingel. "In tegenstelling tot het Nederlands Kampioenschap Legpuzzelen, waar de afbeelding tot het laatste moment blijft, is de Goudapuzzel wel bekend, dus kunnen de mensen thuis al gaan oefenen. De wedstrijdpuzzel van volgend jaar zal wel geheim blijven."

Het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen staat open voor teams, bestaande uit maximaal vier personen. Dat kunnen bijvoorbeeld collega's, vrienden of familieleden zijn. Het team, dat het snelst de puzzel in elkaar zet, mag zich Gouds Kampioen noemen. Er kunnen maximaal 50 teams deelnemen aan het kampioenschap. "Bij het Nederlands Kampioenschap doen de deelnemers naar schatting anderhalf uur over een puzzel van duizend stukjes. Hoe snel het met de Goudapuzzel zal gaan is nog onbekend, daarom beginnen we vroeg (19.00 uur)."
Hans hoopt dat de eerste editie van het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen een succes zal worden. "Het zou toch prachtig zijn als we er een jaarlijks terugkerend evenement van kunnen maken." De Lions zouden de Lions niet zijn als er geen goed doel aan de wedstrijd zou zijn gekoppeld. "De deelnamekosten bedragen 40 euro per team, hiervoor krijgt het team de wedstrijdpuzzel ter waarde van 18 euro. Het geld dat overblijft doneren we aan de Goudse Weekendschool."

De inschrijving is inmiddels geopend. Teams, bestaande uit max.4 personen kunnen zich inschrijven bij de Gouda Shop, Lange Tiendeweg 96 of via www.thegoudashop.nl. Meer infomatie: www.goudslegpuzzelen.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden