Gedeputeerde Willy de Zoet opent vrijdag het Waterlinie symposium in de Sint Jan. Foto:PR
Gedeputeerde Willy de Zoet opent vrijdag het Waterlinie symposium in de Sint Jan. Foto:PR (Foto: Stichting Oude Hollandse Watelinie)

Gedeputeerde opent Waterlinie-symposium

GOUDA - Op vrijdagmiddag 1 november houdt de Stichting Oude Hollandse Waterlinie haar derde jaarlijkse symposium. Na Gorinchem en Nieuwpoort is dit jaar Gouda aan de beurt.

In de zestiende-eeuwse Sint Janskerk zal door vier sprekers worden stilgestaan bij de relatie tussen Rampjaar 1672 en de Gouden Eeuw. Luc Panhuysen (historicus, auteur van Rampjaar 1672: hoe de republiek aan de ondergang ontsnapte) zal spreken over de gevolgen van de Frans/Duits/Engelse aanval op de Republiek. Tom Hage (voormalig voorzitter Stichting Goudse Sint-Jan) geeft inzicht in de religieuze aspecten van het Rampjaar. Sunny Jansen (conservator Slot Loevestein) laat zien hoe musea het complexe verhaal van de Hollandse Waterlinies vertellen aan een breed publiek. Tot slot zal Christiaan van der Spek (Nederlands Instituut voor Militaire Historie) de relatie tussen steden en garnizoenen beschrijven. De Zuid-Hollandse gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed, mevrouw Willy de Zoete, zal de opening van het symposium verrichten. Ook zullen de winnaars van de Waterlinie Award voor het beste lokale waterlinie initiatief en van de vestingsteden-fotowedstrijd bekend worden gemaakt. Het symposium begint om 13.30 uur. Inloop vanaf 13.00 uur. Aanmelden via: https://www.oudehollandsewaterlinie.nl/activiteiten/symposium/

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden