Vorig jaar trad Steffen Morrison, samen met zangeres Do, op tijdens de Black Gospel Night in de Sint Jan. Foto: Marianka Peters
Vorig jaar trad Steffen Morrison, samen met zangeres Do, op tijdens de Black Gospel Night in de Sint Jan. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Dwight Dissels geeft Sint Jan extra glans

Door Marianka Peters

Gouda - Niemand minder dan zanger Dwight Dissels zal de Black Gospel Nights dit jaar extra glans geven. Wegens het grote succes van vorig jaar komt Steffen Morrison ook weer terug naar Gouda. De zesde editie van de Black Gospel Nights in de Sint Jan zijn op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 december.

Het lijkt nog ver weg, toch staan de donkere dagen voor Kerst alweer voor de deur. En wil je de beste solisten contracteren voor een concert, moet je er snel bij zijn, zal Hans Peter van den Bosch van Eigenwijze Evenementen Gouda gedacht hebben. En dat is gelukt. Drie avonden lang zal Abigail Martina (bekend van haar deelname aan The Voice) samen met de 15-koppige formatie G-roots de sterren van de hemel zingen. Naast de jazzy artiest Steffen Morrison (18 december) zal ook Joy Wielkens haar opwachting maken (20 december).

Als kers op de taart treedt ook Dwight Dissels op in de Sint Jan (19 december). Dwight kreeg na zijn deelname aan The Voice vooral bekendheid door zijn rol als Jezus in The Passion in Leeuwarden (2017). Alle solisten worden begeleid door de formatie G-roots, één van Nederlands beste Black Gospelkoren van dit moment. Evenals vorig jaar wordt het koor begeleid door livemuziek. Gezamenlijk zullen zij met hun Soul, R&B en Gospel geluid een onuitwisbare indruk achterlaten.


De Black Gospel Nights in de fraai uitgelichte Sint Jan hebben inmiddels een vaste plek verworven op de evenementenkalender. Na het overweldigende succes van de afgelopen jaren belooft het ook dit jaar een wervelende reeks avonden met real Americain Black Gospel te worden. Het 15 personen tellende Black Gospel koor G-Roots ondersteund door live spelende muzikanten garandeert een avond waarbij niemand stil zal blijven zitten in de kerkbanken. Naast de muziek en de sfeervolle locatie wordt er heerlijke wijn geserveerd en zijn er smaakvolle Goudse kazen na afloop.

De Black Gospel Nights worden op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 december gehouden in de Goudse Sint Janskerk. Aanvang 20.00 uur. Tickets € 29,00 incl. een consumptie warme dranken. Kaarten te bestellen via: https://www.blackgospelnight.nl/shows

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden