Foto: Joris Dekkers

Bouw De Rietkraag voor tijdelijke huisvesting van start

Door Marianka Peters

Gouda - Voor de tijdelijke opvang van bewoners van diverse locaties van Zorgpartners Midden Holland, wordt op de plek waar ooit De Riethoek stond, een complex voor semipermanente huisvesting gebouwd. De tijdelijke huisvesting krijgt de naam De Rietkraag en moet volgend voorjaar gereed zijn.

Zorgpartners Midden-Holland gaat de komende jaren de locaties Floravita in Boskoop, Souburgh in Waddinxveen en De Breeje Hendrick in Lekkerkerk ingrijpend verbouwen. Het gaat hier om een transitie naar verpleeghuizen waarbij de gebouwen worden aangepast aan de hoge eisen die Zorgpartners stelt aan een aangename woonomgeving en kwaliteit van leven.

Voor de tijdelijke opvang van deze bewoners gaat Zorgpartners deze tijdelijke huisvesting realiseren naast de Prinsenhof aan de Anna van Meertenstraat. Er zijn en komen in de toekomst steeds meer cliënten met een zwaardere zorgvraag.

Drie locaties van Zorgpartners moeten aangepast worden om aan de zwaardere verpleeghuiszorg van deze cliënten te kunnen blijven voldoen. Gezien de grote vraag naar verpleeghuiszorg in de regio Midden-Holland, vindt Zorgpartners het niet wenselijk om deze bewoners tijdelijk in andere locaties van Zorgpartners te laten wonen. Dat zou een regionale opnamestop tot gevolg hebben en dat wil Zorgpartners voorkomen. Daarom wil Zorgpartners semipermanente huisvesting realiseren.
Semipermanente huisvesting maakt het mogelijk om honderd cliënten tijdelijk te huisvesten waardoor bewoners en medewerkers zoveel mogelijk op één locatie bij elkaar blijven. De te realiseren huisvesting in Gouda wordt laagbouw met drie verdiepingen en een lift. Cliënten verblijven net als in de huidige verpleeghuizen op woonverblijven met huiskamers. De appartementen zijn ruim en met eigen sanitair. De locatie voor de semipermanente huisvesting is een eigen terrein naast het huidige verpleeghuis Prinsenhof aan de Ridder van Catsweg in Gouda. Op deze locatie stond het inmiddels afgebroken gebouw van het voormalige verpleeghuis De Riethoek. De tijdelijke huisvesting krijgt de naam De Rietkraag.

Meer informatie: www.zorgpartners.nl/transitie

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden