Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters (Foto: )

Goudse Veiligheidsprijs voor Vogelbuurt

Door Marianka Peters

Gouda - De Werkgroep Vogelbuurt Veilig heeft de Goudse Veiligheidsprijs in de wacht gesleept. Aan de prijs is een bedrag verbonden van duizend euro, dat zal worden besteed aan verdere veiligheidsmaatregelen en bevorderen van de leefbaarheid in de wijk.

In Cultuurhuis Garenspinnerij streden een zestal buurten om de eer. Naast de Werkgroep Vogelbuurt Veilig, deden ook wijkteam Plaswijck, Contaktcirkel van het Rode Kruis, buurtpreventiegroep Korte Akkeren, Buurtpreventieteam Polderbuurt (Goverwelle) en wijkteam Nieuwe Park een gooi naar de veiligheidsprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt aan een bewonersinitiatief dat actief heeft bijgedragen aan het vergroten van de veiligheid in hun buurt. Zo zijn er, mede door de reeks autobranden, in diverse wijken buurtwachten opgezet, waarbij bewoners zelf surveilleerden door hun wijk, maar ook participatie in Buurt Bestuurt en een Buurtapp, hebben geleid tot het bevorderen van het veiligheidsgevoel. In drie minuten tijd moesten alle genomineerden het publiek zien te overtuigen.

Daarna was het de beurt aan het publiek om hun stem uit te brengen met behulp van een ping-pong balletje. Het werd een nek aan nek race tussen de Vogelbuurt en het Rode Kruis, dat een netwerk heeft opgebouwd van vrijwilligers, die sociale contacten onderhouden en een oogje in het zeil houden bij eenzame buurtbewoners. Met slechts één balletje verschil wist de werkgroep Vogelbuurt Veilig de prijs in de wacht te slepen.

De Goudse Veiligheidsprijs is een initiatief van de ChristenUnie Gouda, als waardering voor de inzet van buurtbewoners om zich in te zetten voor de sociale veiligheid in hun wijk. Een door de ChristenUnie Gouda ingediende motie werd eerder dit jaar met ruime meerderheid aangenomen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties