FF Tussendoor - Pieter


Foto:

FF Tussendoor - Pieter

Heerlijk om nu eens vanuit mijn luie strandstoel alle reacties te volgen op de voordracht van Pieter uit Oudewater. Wat een zin en onzin heb ik voorbij zien komen, zeg. Het ging helemaal niet over de persoon in kwestie en zijn kwaliteiten, maar vooral om zijn leeftijd en politieke keuze.

Menigeen vreest dat alle winkels voortaan op zondag dicht blijven, alle evenementen en de Houtmansconcerten op zondag worden geschrapt en de Regenboogalliantie in de prullenbak verdwijnt. Dat zou de Goudse SGP-fractie wellicht willen, maar een burgemeester hoort boven de partijen te staan. Punt! Ik kan me nog herinneren dat Pieter publiekelijk een statement maakte tegen het Nashville-verdrag. Iets wat de Goudse fractie naliet. Ik bedoel maar. En al zou hij maar iets willen veranderen aan onze verworvenheden, dan nog beslist uiteindelijk de gemeenteraad hierover.

Mijn eerste kennismaking met Pieter was niet één van mijn sterkste, mag ik nu wel toegeven. Tijdens een regiobijeenkomst sprak hij mij aan om eens met elkaar van gedachten te wisselen over regioverhalen in de krant in het kader van de Oude Hollandse Waterlinie. Tja, toen blunderde ik door te vragen 'En wie bent u dan?' Schaamrood op de kaken!

Anderen vinden Pieter te jong voor Gouda. Wat wil je dan? Wie zit er nu te wachten op een burgervader op leeftijd, voor wie Gouda zijn laatste kunstje is. Ik vind het juist verfrissend, zo'n jonge eerste burger voor Gouda. Hij heeft bovendien het voordeel dat hij bekend is met de regio en de problematiek. Ik zie vooral kansen. Iemand die nu eens geen genoegen neemt met 'we hebben het altijd zo gedaan', maar een frisse wind laat waaien door het hele ingedutte ambtelijke apparaat. Wat zal ons dat allemaal goed doen. Het zal geen gemakkelijke klus worden met zoveel diversiteit en Goudse eigenheimers, maar ik gun Pieter deze kans.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden