Kees-Jan van der Klooster in actie (Foto PZC/DPGMedia)
Kees-Jan van der Klooster in actie (Foto PZC/DPGMedia) (Foto: )

Gouda, Niks Mis Mee wordt superfeest!

Van de redactie

Feestdag 12 oktober

Een cabaretier, een extreme sporter, een wethouder, een kinderburgemeester, nog een wethouder, een stadsdichter, muzikanten, vrijwilligers, restauranthouders, marktkooplui en winkeliers. Zaterdag 12 oktober werken ze allemaal samen aan de 'Gouda, Niks Mis Mee!' dag. Een feestdag in de binnenstad voor iedereen, maar met speciale aandacht voor mensen met een fysieke beperking. Letterlijk en figuurlijk laagdrempelig, inclusief en 'Lolstoer' toegankelijk.

gouda - Stoer, zoals bijvoorbeeld extreme sporter Kees-Jan van der Klooster, zitski, wakeboarden, alpineskiën op wereld- en olympisch niveau. Maar dezelfde extreme trucjes doet hij met zijn rolstoel en leert hij mensen in een rolstoel. Zaterdagmiddag laat hij er wat van zien op de Kop van der Kleiweg.

Vincent Bijlo

Vincent Bijlo geeft 4 korte scherpe conferences op verschillende plekken in de stad. Om 11.00 uur in de Burgerhal, om 12.15 uur bij Samma op de Turfmarkt, 14.00 uur bij de Hobbyshop in de Groenendaal en om 15.15 uur in de Cheese Experience.

Wheelchair Mafia

Stoer en serieus tegelijk zijn de mensen van de Wheelchair Mafia. Ze laten je op een grappige, serieuze manier ervaren wat het is om doof, blind of rolstoeler te zijn. Met hun confronterende T-shirts en vragen zullen ze elke voorbijganger aan het denken zetten.

Mensenrechtencollege

Toegankelijk en inclusief, daar gaan de speeches over in de Burgerhal van de wethouders Thierry van Vugt en Corine Dijkstra en Marjolein Swanenburg van het College voor de rechten van de Mens. En niet te vergeten onze eigen Goudse heldin Carla Weller van de GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking).

Rolstoeldansen

Bijzonder zijn de demonstraties rolstoeldansen. Die vinden plaats aan de kop van de Turfmarkt en in de Nieuwe MarktPassage. Muziek wordt verzorgd door de bijzondere band 'The Bridge'' (iedereenmuziek.nl) Zij worden onder andere gecoacht door, en werken samen met Candy Dulfer.

Koffie met gebaren

Lekker, zijn de heerlijke koffietjes die je kunt krijgen bij de Gebaarista. De uitdaging is wel om die met gebaren te bestellen. De Gebaarista's vind je bij Doppio aan de sint Anthoniestraat en bij House of Goods aan de Lange Groenendaal. En lukt het met de gebaren, dan kun je altijd ook nog blind eten bij Van den Berg aan de Lange Groenendaal. Extra toegankelijk en aantrekkelijk zijn veel winkels en marktkramen in de binnenstad met bijzondere 'Niks, Mis Mee Aanbiedingen' die alleen deze dag gelden. Gouda, Niks Mis Mee wordt een groot feest!

ondernemersgouda.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden