Foto: Cees vd wal

Met Hoornbeeck kom je hogerop

Van de redactie

Gouds College in 't nieuw

Het Hoornbeeck College in Gouda vierde donderdag 3 oktober de opening van haar nieuwe pand. Het voormalige bedrijfspand is de achterliggende maanden grondig verbouwd. Sinds september doet het volledige pand dienst als schoolgebouw.

gouda - De officiële opening werd verricht door drie Goudse studenten, bestuursvoorzitter Willem de Potter, SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en Arjen van Kralingen (locatiemanager Hoornbeeck College Rotterdam). Dit gebeurde door de beklimming van een klimwand, waar in de top de woorden 'Met Hoornbeeck Gouda kom je hogerop' vertoond werden.

Transformatie

De Goudse locatie startte in een pand aan de Rijsselseweg. Dat bleek al snel te klein. Uiteindelijk is een bestaand gebouw aan het Noordelijk Halfrond gekocht. Nadat eerst enkele verdiepingen werden gehuurd, is het pand begin 2018 gekocht. Vanaf dat moment begon de transformatie van kantoorpand naar een modern en duurzaam schoolgebouw. Locatiemanager Gert van Veldhuizen reageert enthousiast: "Een aantal jaar geleden startten we in Gouda met een nieuw team dat voor meer dan de helft afkomstig is uit het beroepenveld. Destijds begonnen we met 305 studenten. Inmiddels studeren ruim 850 studenten aan één van onze mbo-opleidingen! We zijn dankbaar dat we als jongste Hoornbeeck-locatie de kans krijgen om onze vestiging uit te bouwen in een mooi, nieuw pand."

Eigentijds

In 2015 startte het Hoornbeeck College een nieuwe locatie in Gouda. Een verstandige keuze. Een enthousiast, nieuw team (voor meer dan de helft net afkomstig uit het beroepenveld) verwelkomde dat jaar 305 studenten; met name eerstejaars. Dat zijn er inmiddels dus heel veel meer geworden. Allemaal studeren ze aan één van de vele mbo-opleidingen. De Goudse locatie startte in een knus pand aan de Rijsselseweg. Dat bleek al snel te klein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties