Foto:

Pieter Verhoeve nieuwe burgemeester van Gouda

Pieter Verhoeve (SGP) is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Gouda. Dat heeft de gemeenteraad vanavond in een buitengewone vergadering besloten.

Hij volgt daarmee Mirjam Salet op, die sinds januari waarnemend burgemeester is, nadat Milo Schoenmaker begin dit jaar de overstap maakte naar het COA. Verhoeve (38) is nu nog burgemeester in buurgemeente Oudewater. Op 13 november vindt de installatie plaats.

De uitkomst van de besloten raadsvergadering is tijdens de openbare raadsvergadering op dezelfde avond bekendgemaakt door Jan de Koning, voorzitter van de vertrouwenscommissie. "De raad ziet in dhr. Verhoeve iemand die een communicatief, doortastend en verbindend burgemeester van Gouda kan zijn en die de gemeente Gouda verder kan brengen," zo vat De Koning het oordeel van de gemeenteraad samen. "Door zijn jarenlange ervaring heeft dhr. Verhoeve niet alleen veel bestuurlijke ervaring opgedaan, maar neemt hij eveneens een uitgebreid bestuurlijk netwerk mee".

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 1 april 2019 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in dhr. Verhoeve de communicatieve, doortastende en verbindend leider, welke eigenschappen werden genoemd in de profielschets en welke belangrijk werden gevonden door de Goudse inwoners voor de nieuwe burgemeester van Gouda.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties