Nico neemt afscheid en dat is reden voor een lach en een traan ...
Nico neemt afscheid en dat is reden voor een lach en een traan ... (Foto: )

Boerderij Gouda neemt afscheid van zorgboer van het eerste uur

Met dubbele gevoelens namen bewoners en team van Zorgboerderij Gouda aan de Bloemendaalseweg zondagmiddag afscheid van Nico van Leeuwen, die ruim 45 jaar op de boerderij gewoond heeft. Het is fijn dat Nico, die inmiddels ruim 85 jaar is en gezondheidsproblemen heeft, een nieuwe woonplek heeft gevonden. Hij verhuisde twee weken terug naar een andere locatie van de Gemiva-SVG Groep, die gespecialiseerd is in zorg voor ouderen.

gouda - Maar op de boerderij zal de altijd goed gemutste en hardwerkende Nico gemist worden. Met muziek van de Baggerbeugels, de huisband van de boerderij, een speciaal voor Nico gemaakte taart en veel cadeautjes werd Nico in het zonnetje gezet. Buren, familie en oud-collega's kwamen langs om Nico gedag te zeggen.

NICO WAS HELEMAAL THUIS IN DE MOESTUIN

 

Nico was vanaf de start van de boerderij bewoner en daarmee is hij een van de eerste zorgboeren van Nederland. In 1974 startte de boerderij als experiment voor 6 boerenzonen met een verstandelijke beperking. Door de jaren heen is er heel wat veranderd, de kippen zijn verdwenen, er wordt geen kaas meer gemaakt. Maar het bedrijf bestaat nog steeds en de boerderijwinkel, waar deels eigen producten verkocht worden, wordt druk bezocht. Nico's specialiteit was de moestuin en alles wat daarbij komt kijken.

Favoriete schoffel

Daar heeft hij jarenlang met hart en ziel in gewerkt. Zijn favoriete schoffel is daar getuige van. De omvang van het schoffelblad is 1/3, van wat het ooit geweest is. Versleten door het vele gebruik. In een speech memoreerde locatiemanager Helene Dronkert de betekenis van Nico voor de boerderij: "Op de boerderij is het contact met de omgeving altijd belangrijk geweest. Ook daarin heb jij je steentje bijgedragen. Nico is altijd vriendelijk en een sociale man, voor ieder die langskomt op de boerderij heeft hij een vriendelijke woordje."

Nieuw huis

Nu heb je een nieuw huis en een nieuwe kamer. We hopen dat je daar naar je zin zult wonen. Dat je kunt genieten van een andere omgeving en andere medebewoners. Zij boffen met jou als buurman!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden