Foto: Oscar van der Wijk

Meer of minder?

Operatie steenbreek juicht meer groen in je eigen tuin toe. Omwonende willen meer groen op de turfmarktkerk locatie. Duurzaamheidsspecialisten willen meer groen bij het huis van de stad. Meer en meer mensen zijn dan ook verbaasd over vernietiging van een groene oase in de binnenstad.

Specialisten willen meer waterberging door een waterpartij bij het huis van de stad en knappe koppen willen minder niet geplande binnenzwembaden in onze binnenstadswoningen door een minder hoog grondwaterpeil. Dat laatste betekent echter ook vaak meer funderingsproblemen...

Meer werk voor de woningverkopers door minder aantrekkelijke transformatie; banksessies op de Vredebest, water naar de zee dragen in Spaardersbad, zoektocht naar gewilde keuzes op de Achterwillenseweg en nu eens echt hard werken op de Agnietenstraat. Maar meer en meer woningen blijken door 'ongelukkige' transformaties minder gewild.

We stappen met zijn allen meer en meer in het vliegtuig. Maar het vliegtuiglawaai en meer en meer feestjes zorgt wel voor minder woongenot. Er wordt dan ook meer en meer geklaagd over geluidsoverlast. Ook meer geklaag over het (proces rondom) nieuwe verkeersplan; minder snel door de (binnen) stad en minder ruimte voor parkeren op straat lijkt meer en meer de richting waarop het gaat.

Ga fietsend meer genieten van het groen met hopelijk wat minder water van boven dan de afgelopen dagen. Ga zaterdag 5 oktober wat meer gluren bij de buren tijdens de Open Huizen Dag. Geef, naast het bezoeken van je echte toekomstige droomhuis, wat meer aandacht aan al die transformaties. Misschien ga je er zelfs nog wel minder voor betalen...

www.jeromebrands.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties