Jongeren denken na over de oplossing van ons afvalprobleem.
Jongeren denken na over de oplossing van ons afvalprobleem. (Foto: )

Jeugd actief en vindingrijk op Hackathon Gouda

Meer dan 30 Goudse jongerenteams op de eerste Hackathon Gouda de uitdaging aan om creatieve oplossingen te bedenken voor het Goudse afval. Beter scheiden, slimmer hergebruiken of gewoon veel minder afval produceren...

gouda - Er werd op locatie De Kazerne van de Goudse Waarden hard gewerkt, diep nagedacht en stevig gediscussieerd met tussendoor ook nog een pittige fysieke oefening, waarbij de taaiste deelnemer meer dan 5 minuten bleek te kunnen 'planken'! Het resultaat van de actieve middag: zes prima pitches waarin scherpe ideeën in een paar minuten werden gepresenteerd aan een jury van deskundigen en wethouder Thierry van Vugt: van inspirerende posters, enthousiasmerende beloningsplannen en slimme apps tot wijkprikkels en levenslange lunchboxen .
Het winnende team deed zijn zelfgekozen naam Duurzame Denkers eer aan met een doordacht voorstel om gemaaid bermgras slimmer en met een beter effect op het klimaat te hergebruiken door er op een duurzame manier papier van te maken. De winnaars gaan met wethouder Niezen in gesprek over hun plan. Ook presenteren zij hun oplossing op het DuurzaamheidsEvent 2019, op 5 oktober bij de Rabobank van 10.30 tot 14 uur. Zie www.duurzaamheidsdaggouda.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden