Foto:

Camperoverlast en meer

De lang verwachte maatregelen tegen de camperoverlast op Klein Amerika stonden afgelopen week op de agenda van het college. Ook ik was reuze benieuwd welke maatregelen de knappe koppen binnen de gemeente bedacht hebben om de soms chaotische toestand in de hand te houden. Want laten we eerijk zijn, afgelopen jaar liep het toch wel weer gruwelijk uit de klauw. Afgezien van de vuilnisbelt die werd achtergelaten, is het niet prettig als Italianen hun mobiele huis bijna in je voortuin parkeren. De inzet van stadstoezicht bracht met hun opgestoken vingertje nog enig soelaas. Maar zodra zij hun hielen hadden gelicht, schoven er weer campers aan.

Dat kan dus niet meer, dus er komt een pakket met maatregelen. Stiekem hoopte ik dat mijn idee om een deel van het parkeerterrein aan de Vossenburchkade te reserveren voor campers, zou worden overgenomen, maar nee. Er komt een flyer in zes talen. Ja, je leest het goed, in zes talen! Hierop staat vermeld dat buiten de vakken parkeren niet is toegestaan en andere huisregeltjes. Dat zal ze afschrikken zeg!

Verder worden verkeersregelaars ingezet op de piekmomenten en er komen extra containers voor afval bij. Om te voorkomen dat Gouwenaars hun afval hier ook gaan dumpen, worden de containers dagelijks geleegd. Allemaal mooi en prachtig, maar wie gaat dat allemaal betalen? Wordt die belachelijke lage prijs voor overnachtingen eindelijk eens bijgesteld? 'Nou nee, zover zijn we nog niet,' kreeg ik te horen. Dus, beste mensen, de vervuiler betaalt geldt niet voor de camperaars. Dat betalen wij dus met z'n allen. En denk nu niet dat de toestroom van campers afneemt. Wie wil er nu niet logeren op een triple A-locatie voor een schamele acht euro?


Ook wordt dinsdag de lang verwachte naam van de beoogde nieuwe burgemeester bekend. Wat een timing! Want nu iedereen heeft genoten van zijn vakantie, is het eindelijk mijn beurt. Zorgvuldig de datum uitgekiend, zodat ik geen belangrijke gebeurtenissen hoef te missen. Op de Goudse kermis na dan, maar als ik zie wat een enorm gevaarte er bijna in mijn voortuin staat, kan ik de kermis dit jaar missen als kiespijn.

En dan wordt als een duveltje uit een doosje het belangrijkste nieuwtje van het jaar bekend. Jammer, maar ik blijf er niet voor thuis! Hopelijk werkt wifi en de webcast op deze avond goed, dus met een glas Imiglykos in de hand op een heerlijk terras, zal ik de avond volgen. Anders doet social media zijn werk wel. Jamas!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten