In de rij voor een selfie met Diggy Dex. Foto: Marianka Peters
In de rij voor een selfie met Diggy Dex. Foto: Marianka Peters

Bliksemoptreden Diggy Dex in Gouda

Gouda - Vanmorgen werden leerlingen van basisschool De Bijenkorf verrast met een bliksemoptreden van Diggy Dex. De populaire rapper toerde woensdag langs een drietal locaties in het kader van Tien Tellen Speeltstilte van Right To Play, waarvan de Goudse Bijenkorf er één van was.

Vandaag zijn er een heleboel kinderen in Nederland die, voor heel even, stoppen met spelen. Dat duurt tien tellen. Daarna mogen ze meteen weer lekker verder spelen. Tien Tellen Speelstilte is een initiatief van Right To Play om er bij stil te staan dat een heleboel kinderen niet kunnen spelen. Omdat ze in armoede leven. Omdat het onveilig is. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe.

Op 30 augustus lanceerde de Nederlandse songwriter en rapper Diggy Dex een nummer over het belang van spelen, geïnspireerd op het werk van Right To Play en de actie '10 Tellen Speelstilte'. De gehele opbrengst van de single wordt gedoneerd aan de stichting Right To Play. Als toetje zong hij ook nog zijn hitsingle 'De zon op' dat door alle kindern luidkeels werd meegezongen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden