Salia Bochnan en Maud Roukens zijn samen met Carla Weller en Carolyt Koops genomineerd voor Heldin voor Gouda. Foto: Marianka Peters
Salia Bochnan en Maud Roukens zijn samen met Carla Weller en Carolyt Koops genomineerd voor Heldin voor Gouda. Foto: Marianka Peters

Vier heldinnen strijden om de eretitel

Door Marianka Peters

Gouda - Saliha Bochnan, Carolyt Koops, Maud Roukens en Carla Weller gaan op voor de finale van de verkiezing voor de eretitel Heldin voor Gouda. Het viertal werd door de jury gekozen uit een lijst van in totaal 34 genomineerden. Tijdens een debatavond over 100 jaar vrouwenkiesrecht op zaterdag 28 september in de Garenspinnerij, mag het publiek bepalen wie de eretitel Heldin voor Gouda krijgt.


In september is het honderd jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht werd ingevoerd. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt eenmalig de onderscheiding 'Heldin voor Gouda' uitgereikt aan vrouwen die zich op een of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt in de maatschappij en een voorbeeld zijn voor andere meisjes en vrouwen. Hiervoor kon men de afgelopen maanden vrouwen nomineren.
In totaal hebben zich tien juryleden gebogen over de lijst met 34 heldinnen om deze terug te brengen tot een selectie van vier vrouwen. De jury bestond uit Guusje van der Schot, Tamara Rosenbach, Petra Luijkx (op persoonlijke titel) en Astrid Wielemaker namens de Soroptimistenclub Gouda e.o. Drie andere juryleden konden niet bij de selectieavond zijn en hebben schriftelijk bijgedragen aan de selectie. Bij het opstellen van de criteria om tot een keuze te komen is onder meer gelet op verbinding, belangenloosheid, inclusie en diversiteit. Meer informatie: www.gouda.nl/100jaar.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden