Een koninklijke onderscheiding en goed nieuws voor Ben Peters, dat is een toost waard. Foto: Marianka Peters
Een koninklijke onderscheiding en goed nieuws voor Ben Peters, dat is een toost waard. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Ben Peters Koninklijk onderscheiden

Door Marianka Peters

Gouda - Gouwenaar Ben Peters is vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door loco-burgemeester Thierry van Vugt, tijdens een speciale bijeenkomst bij Mozaïek Wonen.

Ben heeft al twee bomen die zijn naam dragen en ook de buurttuin in de Hoevenbuurt is dit voorjaar omgedoopt in de Ben Peters Buurttuin. "Nu komt daar nog een Koninklijke Onderscheiding bij," stelde Van Vugt. Van Vugt prees Ben voor zijn tomeloze inzet voor de leefbaarheid in de stad en de Goudse samenleving. "Ben is meer dan sociaal medewerker bij Mozaïek Wonen, hij steekt zijn nek uit om de sociale cohesie op wijkniveau te bevorderen, in het bijzonder bij bewonersvereniging Twaalfhoeven, met de bloembollenactie, jeu de boulesbaan, Operatie Steenbreek en mede-oprichter en beheerder van de Buurttuin." Verder is Ben vooral actief geweest in de wijkontwikkeling, voornamelijk Korte Akkeren, Gouda Bruist, Buurtvoorlichters en Mentorproject van de Brede School.

Ben kreeg in februari de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker en de prognose was dat hij tussen de vier weken tot vier maanden zou komen te overlijden. Onder het motto 'Ik neem liever afscheid met een warme hand, dan met een koud hart' nam Ben tijdens een druk bezochte receptie van zijn werkzame leven en organisaties, waarmee hij heeft samengewerkt. 'Ik heb met zoveel mensen in de stad samengewerkt, die me allemaal dierbaar zijn. Maar straks staat mijn gezin tijdens de condoleance uren de handen te schudden van mensen die ze niet kennen,' zei Ben tijdens een persoonljk interview op 3 april in deze krant.

"Nu die reservetijd eindigt, is er recent een ct-scan gemaakt, waaruit blijkt dat de uitzaaiïng in het buikvlies is verdwenen," vertelde Ben. "De oncoloog heeft er ook geen verklaring voor, maar nu mij toch weer wat extra tijd is gegund kan ik voorzichtig nieuwe plannen maken en nog wat dingen afmaken, zoals het gedichtenlint dat over de stad verspreid gaat worden."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden