Het Huis van de Stad wordt voor 475.000 euro verbouwd. Foto:Marianka Peters
Het Huis van de Stad wordt voor 475.000 euro verbouwd. Foto:Marianka Peters (Foto: )

Verbouwing Huis van de Stad voor bijna half miljoen euro

Door Marianka Peters

Gouda - Meer groen en privacy door een andere indeling, meer vergaderruimte en verhuur van de tiende verdieping. Nauwelijks zeven jaar na de ingebruikname wordt het Huis van de Stad verbouwd. De gemeente trekt hiervoor bijna een half miljoen euro uit. De raad bespreekt het voorstel volgende week.

De ontwikkeling naar het Nieuwe Werken speelde bij de inrichting van het Huis van de Stad een belangrijke rol. In het afgelopen jaar is er een onderzoek ingesteld naar de wijze waarop het Huis van de Stad wordt gebruikt en in hoeverre het werkplekconcept, de uitgangspunten en de inrichting nog voldoen en aansluiten bij de wensen van de gebruiker. De conclusie kan worden genomen dat de werkplekken nauwelijks door Gouwenaars worden gebruikt. Het onderzoek heeft geleid tot een ontwerp om diverse aanpassingen in het Huis van de Stad door te voeren, die in samenspraak met de architect tot stand zijn gekomen. "In de expositieruimte wordt weliswaar met wisselend succes geëxposeerd, echter varieert het bezoek sterk." Om meer publiek naar de begane grond te trekken, komt er een koffiecorner die door Promen wordt bemensd.


Op de eerste verdieping worden alle geruime tijd knelpunten ervaren ten aanzien van het (beperkt) aantal beschikbare spreekkamers. Door de open werkplekken is er tevens weinig privacy. Om dit te verbeteren gaat het aantal spreekkamers van vier naar tien. "De tweede verdieping, waar het bedrijfsrestaurant wordt geëxploiteerd door Promen, biedt een ruime en duurzame lunchgelegenheid. Door het (te) open karakter wordt deze ruimte buiten lunchtijd nauwelijks gebruikt." Daarom komt er meer groen en plaats voor meer privacy.
 

Ook de derde tot en met achtste verdieping ontkomen niet aan een restyling. Op de derde verdieping komt bovendien een aparte fractiekamer. "Doordat er na de aanpassingen efficiënter kan worden omgegaan met de beschikbare ruimte, kan de tiende verdieping worden vrijgespeeld voor (extern) verhuur." Er zou al een gegadigde zijn gevonden. Het is nog onbekend wie dit is, wel staat vast dat er geen belangenverstrengeling met de gemeente Gouda aanwezig is. Na aftrek van de kosten levert de verhuur de gemeente jaarlijks 146.000 euro op. De totale kosten van de verbouwing zijn gesteld op 475.000 euro.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden