Foto:

FF Tussendoor - Parkeren opgelost

Stenen eruit, groen erin, wateroverlast en de strijd tegen de zakkende bodem. De gemeente is zo gefocust op deze problematiek, dat zij niet in de gaten heeft dat andere Gouwenaars het allemaal niet zo nauw nemen. Het Vroesenplein moet zonodig vergroend worden, terwijl nog geen dertig meter verderop tientallen bomen in de hakselaar verdwijnen.

Hoe is het mogelijk dat de eigenaar van de villa achter de Oosthaven ongestoord een parkeerterrein in zijn tuin kan aanleggen voor 35 auto's en die te verhuren aan het weeshuishotel. De 'beste' man zal denken, het is mijn eigen grond en daar mag ik mee doen wat ik wil. Mooi niet! Daar weet de eigenaar van de Turfmarktkerk ook alles van. Volgens het bestemmingsplan mag je parkeerplaatsen op eigen terrein aanleggen voor eigen gebruik. Maar commercieel verhuren is niet zomaar toegestaan. Gelukkig maar!

De komst van het hotel in het weeshuis moest en zou doorgaan, ook al jaag je binnenstadbewoners op de kast door 17 parkeerplaatsen te schrappen. Die zoeken het maar uit, zal de gemeente gedacht hebben. Nu heeft de gemeente wat uit te zoeken.

Hamvraag blijft natuurlijk of de ODMH hiervan wist en of hiervoor überhaupt vergunning is verleend. Daarbij is ook de tijdlijn belangrijk. Het zou zomaar kunnen dat al die bewonersavonden waar onze parkeerplekken werden ontnomen, voor niets zijn geweest. Als dat zo is, dan zijn de rapen echt gaar en kan de hele ODMH het wel schudden. En niet alleen de ODMH, kan ik je verzekeren.

Aan de andere kant is het parkeerprobleem in mijn buurtje wel gelijk opgelost. De 17 parkeerplaatsen blijven gewoon aan de Koepoort en Groeneweg en ook het Vroesenpleintje blijft ongemoeid.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden