Foto:

Molen 't Slot in Gouda draait weer!

Gouda - Na een jaar van stilstand en een grondige onderhoudsbeurt gaat korenmolen `t Slot op de Punt weer draaien. De Vereniging van Goudse Molenaars heeft het stokje overgenomen van molenaar Henny Noorlander die ruim 40 jaar met veel passie en grote inzet de molen heeft laten draaien en onderhouden, maar nu met pensioen is gegaan.

"Molen 't Slot zal op zaterdagen weer gaan draaien en op 14 september doen we natuurlijk mee aan de Open Monumenten Dag" meldt Niels Aalberts namens de vereniging. De molenaars ontvangen u graag, zij geven rondleidingen en vertellen ze u over de rijke geschiedenis van de historische molen.

De Vereniging van Goudse Molenaars leidt ook nieuwe molenaars op. Zij hebben vanaf nu de unieke mogelijkheid om in Gouda te lessen op zowel een korenmolen ('t Slot) als een poldermolen (de Mallemolen). De Vereniging van Goudse Molenaars bestaat uit vrijwillige molenaars die vanaf heden 2 molens beheert: de Mallemolen bij het Uiverplein (achter de Praxis) en 't Slot op de Punt (centrum). Beide molens zijn op zaterdag geopend.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden