Foto:

FF Tussendoor - Bomenkap

Ik snap niets meer van het bomenbeleid van onze gemeente. Het zal allemaal wel goed doordacht zijn, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Niets geleerd van het verleden en in het beleid zit ook geen enkele logica. Niet zo gek dus dat Gouwenaars op de barricades gaan staan.

Bewoners aan de Voorwillenseweg zijn in actie tegen de kap van 32 knotwilgen, die moeten sneuvelen ter voorbereiding van de bouw aan de Gedenklaan. Er is niet eens een herplantplicht! Het gebied moet 70 centimeter worden opgehoogd en dat is 'dodelijk en desastreus voor bomen' stelt de wethouder. Waar heb ik dat vaker gehoord? Dit is een pure aanname, waarvan we inmiddels weten dat het niet zo hoeft te zijn. Kijk nog eens naar de affaire Jac.P. Thijssenlaan. Tegen de zin van de wethouder in is het toen wél gelukt om de bomen te behouden, door deze op ingenieuze wijze te liften. Waarom zou dat hier niet lukken?

Het omgekeerde gebeurt aan de Ridder van Catsweg. Daar willen bewoners dat er iets wordt ondernomen tegen de uit de kluiten gewassen populieren, die hen al het licht in huis ontnemen. In tegenstelling tot de knotwilgen aan de Voorwillenseweg, zijn deze lange slungels heilig verklaard. Ook al veroorzaken deze bomen overlast én ongelukken. De ene na de andere fietser of bromfietser gaat hier onderuit door losliggende tegels, die door de wortels van de enorme populieren omhoog worden gedrukt. Van de week was het weer raak, waarna het fietspad weer snel werd gerepareerd tot het volgende incident zich voordoet. Dit pappen en nathoudenbeleid kan ons gemeentebestuur wel eens heel duur komen te staan als je nu niet ingrijpt. Het is een kwestie van tijd dat het hier écht fout gaat. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden