Start bouw fraaie stadsentree

Door Marianka Peters

Gouda - Wonen op een sfeervolle locatie nabij de Julianasluis is niet alleen weggelegd voor de 'happy few'. Sterker nog, de 63 huurwoningen die op de plek van de voormalige Gunningmavo worden gebouwd zijn vooral bestemd voor mensen met een smalle beurs. Vanmiddag werd het startsein gegeven voor de bouw.

Woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van de nieuwe entree van Korte Akkeren. De corporaties hadden de grond van de school op de hoek KW-weg/Rotterdamseweg al in bezit. Gisteren werd het laatste stuk grond van de vroegere gymzaal overgenomen van de gemeente. Beide corporaties realiseren op deze plek 63 betaalbare sociale huurappartementen, duurzaam en volledig gasvrij. "Op deze locatie, de entree van Korte Akkeren, die als eerste in beeld komt wanneer je vanaf het westen de wijk binnen komt, gaan Mozaïek Wonen en Woonpartners een beeldbepalend woningbouwcomplex bouwen," aldus René Mascini van Woonpartners. "We geven daarmee invulling aan de bedoelingen van het stedenbouwkundig masterplan "Korte Akkeren Entree".

Aan de zijde van de Rotterdamsweg komt een slanke, hoge woontoren met in totaal tien bouwlagen. Aan de zijde van de Tesselschadestraat komt een gebouw met totaal vijf bouwlagen. Omwonenden zijn afgelopen augustus via een informatiebrief op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. Een informatieavond voor onder andere omwonenden volgt later dit jaar. De woningen worden volgens de huidige standaard gasloos gebouwd. De corporaties kiezen daarnaast voor een duurzame aanpak bij de verdere uitwerking van de plannen. Binnen de woningen wordt extra geïnvesteerd in een goed leefmilieu. Ook werken de corporaties mee aan het faciliteren van elektrische deelauto's.

De 63 sociale huurappartementen zijn bedoeld voor de voornaamste doelgroep van beide corporaties: de huurder met een smalle beurs. Ron de Haas (Mozaïek Wonen): "Deze appartementen verhogen de kans van slagen voor een brede groep mensen die zoeken naar een betaalbare en energiezuinige huurwoning".Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwbouw rond het derde kwartaal van 2021 klaar.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden