Er is weer heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Ridder van Catsweg door losliggende tegels. Foto: AS Media
Er is weer heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Ridder van Catsweg door losliggende tegels. Foto: AS Media

Weer ongeval door losliggende tegels

Door Marianka Peters

Gouda - Maandagmiddag 2 september rond 12.45 uur heeft wederom een ongeval plaatsgevonden aan de Ridder van Catsweg in Gouda. Daarbij werden een scooterrijder en zijn bijrijder  gelanceerd door losliggende stoeptegels.

De slachtoffers worden door het ambulancepersoneel aan hun verwondingen nagekeken. Een van hen is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vorig jaar was het ook al een paar keer raak aan de Ridder van Catsweg. Ook toen was de oorzaak losliggende stoeptegels op het fietspad. Vlak na elkaar werden twee scooterrijders en een bijrijder ernstig gewond doordat de stoeptegels omhoog kwamen. Daarna heeft de gemeente direct actie ondernomen om het fietspad te repareren.

Mogelijke oorzaak van de losliggende tegels is de wortelopdruk van de grote populieren langs de Ridder van Catsweg. Omwonenden hebben al vaker van zich laten horen, zij ondervinden ook hevige overlast van de uit de kluiten gewassen populieren, met name ontnemen de hoge bomen volledig het licht in hun appartementen. Op hun verzoek om een aantal bomen te kappen, werd door de wethouder negatief gereageerd. Of de wethouder nu wel gehoor geeft aan hun verzoek na dit recente ongeval, is nog niet bekend.

Een reactie van de wethouder volgt.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden