Klaar voor de start! De luchtbeddenrace was één van de vele activiteiten tijdens de jubileumweek van zwembad Ons Polderbad. Foto: PR
Klaar voor de start! De luchtbeddenrace was één van de vele activiteiten tijdens de jubileumweek van zwembad Ons Polderbad. Foto: PR (Foto: )

Ons Polderbad vierde uitbundig jubileum

Van de redactie

Stuivertje duiken, bommetjeswedstrijd, luchtbedden- en glijbaanrace. Vorige week werd het 60 jarig jubileum van Ons Polderbad in Stolwijk met bijna 400 kinderen uitbundig gevierd.

Stolwijk - Zwembad Ons Polderbad in Stolwijk is 60 jaar geleden gebouwd op initiatief van dokter van den Dool, één van de vele vrijwilligers.
Gravend met een schop in de hand ploeterde hij met onderwijzers, handwerklieden en landarbeiders in de bouwput om deze om te toveren tot een zwembad.
Om het geld voor het zwembad bij elkaar te krijgen werden er verschillende activiteiten georganiseerd. De jeugd van Stolwijk ging langs de deur met "Heitje voor een karweitje". De volgende karweitjes werden gedaan: auto's wassen, honden uitlaten, boodschappen doen en lege flessen ophalen. Hiervoor kreeg men per karweitje een kwartje. Met tien karweitjes was de kaart vol. Ook werden er renteloze aandelen verkocht. Door de gemeente werd toestemming verleend voor een loterij waarbij 4000 loten à 0,50 gulden werden verkocht ten bate van het zwembad.Nu 60 jaar verder is het zwembad menigmaal verbouwd en is er in de loop der jaren het een en ander veranderd. De ingang was vroeger aan de Bilwijkzijde en bevindt zich tegenwoordig aan de Kievietslaan. Het zwembad is veranderd van een geverfd bad naar een bad met tegels en een zeil om het zwembad 's nachts mee af te dekken. De vele vrijwilligers hebben er in al die jaren voor gezorgd om het zwembad up to date te houden. Het voortbestaan van het zwembad is zelfs een tijdje onzeker geweest, maar nadat de Stolwijkse bevolking heeft geprotesteerd om het zwembad open te houden, is hieraan gehoor gegeven.
Gelukkig is het zwembad blijven bestaan en weten mensen uit de hele omgeving dit gezellige dorpsbad te vinden. Ons Polderbad valt samen met zwembad De Loete in Haastrecht onder Stichting Vlister Openluchtbaden. Meer info: www.vlisterbaden.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden