Goudse doet mee aan 2bike4alzheimer

Gouda - Een estafettetocht op de fiets: met je team 400 kilometer afleggen in 24 uur. Marion Arts uit Gouda doet mee aan 2bike4alzheimer. Niet op een gewone fiets, maar op een ElliptiGO.

Met 2bike4alzheimer wordt geld opgehaald voor onderzoek naar Alzheimer. De Goudse doet mee in het team 2GO4alzheimer. De route bestaat uit vijf etappes van elk 80 kilometer. “De etappes worden in duo’s gereden, dus het is niet zo dat elk teamlid 400 kilometer aflegt”, legt Marion uit. Hoeveel iedereen wél fietst, is nog niet bekend. “Dat hangt af van het aantal teamleden”, vertelt Marion. “We zijn begonnen met één ElliptiGO-team, maar de animo is zo groot, dat we inmiddels een tweede team hebben ingeschreven. Nu moeten we nog kijken hoe we de leden over de teams verdelen. Het kan zijn dan sommigen twee keer een lus rijden.”

Tijdens 2bike4alzheimer fietsen teams binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft.

ElliptiGO

De meeste teams doen mee op een gewone fiets of een tandem, onder het mom ‘Samen in het zadel voor dementie’. Team 2GO4alzheimer zit echter niet in het zadel; alle teamleden doen mee op een ElliptiGO, een fiets zonder zadel. De ElliptiGO lijkt op een crosstrainer, maar dan op wielen. “Het is een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen. Je traint je hele lichaam, zonder je gewrichten te belasten.”

Sponsoren

Ruim 270.000 Nederlanders hebben een vorm van dementie. Daarom organiseert Alzheimer Nederland zaterdag 21 en zondag 22 september de fietstocht 2bike4alzheimer. “Iedereen kent wel iemand met dementie. Een vervelende ziekte die steeds meer mensen treft. Het is niet alleen heel ingrijpend voor mensen die zelf dementie hebben, maar ook voor familie en vrienden.”

Wie Marion wil sponsoren, kan dat doen via:

https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/actie/marion-arts

Meer berichten