Ex-sluipschutter van Yasser Arafat in Gouda

Gouda - Op zaterdag 7 september komt Tass Saada, ex-sluipschutter van Yasser Arafat, naar Gouda om te spreken over zijn leven en visie, die hij uitvoerig beschrijft in het boek "Arafat was mijn held".

Tass Saada was moslim en sluipschutter voor de PLO. Na de Zesdaagse Oorlog in 1967 voegde hij zich bij Fatah en streed hij voor Yasser Arafat.

Jarenlang was hij vol haat tegenover de Joden. Maar zijn leven werd veranderd. Haat en bitterheid werden vervangen door liefde en respect. Deze verandering vond plaats toen een vriend hem vertelde over een liefdevolle God die mensen verzoent door Jezus Christus.

Via hun organisatie Hope for Ishmael bieden Tass en zijn vrouw, Karen, humanitaire hulp aan mensen in de Palestijnse gebieden en Israël en zo verkondigen zij de liefde van God. Het is hun verlangen hoop te zaaien in harten die zijn verscheurd door haat en geweld. Tass richt zich ook op de Joodse gemeenschap, die hij vroeger bestreed. Hij zet zich in voor verzoening tussen Joden en Arabieren.

De lezing op 7 september is bij de Pinkstergemeente Morgenstond in het gebouw de Gouden Aar aan de Lage Gouwe 204 en begint om 20.00 uur (inloop 19.45 uur). Er is een collecte ter dekking van de kosten.

Meer info: www.facebook.com/pgmgouda

Taal: Engels met Nederlandse vertolking

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden