Goudse Lisa Bruijnincxwerd samen met haar partner Fien van Westreenen (RV Willem lll) wereldkampioen dubbeltwee in Tokio. Foto: PR.
Goudse Lisa Bruijnincxwerd samen met haar partner Fien van Westreenen (RV Willem lll) wereldkampioen dubbeltwee in Tokio. Foto: PR. (Foto: )

Goudse roeister Lisa beste van de wereld

De Goudse Lisa Bruijnincx (18) is samen met haar partner Fien van Westreenen (RV Willem lll) wereldkampioen dubbeltwee bij de junioren geworden tijdens het WK junioren op de olympische roeibaan in Tokio.

Tokio - In een spannende race over 2000 meter gleden Lisa en Fien als eerste over de finish en versloegen zij wereldkampioen China met 2 seconden. Europees kampioen Ukraine werd op 5 seconden derde. De Goudse Roei- en Zeilvereniging, waar Lisa lid is, is supertrots op hun pupil. "Zoals verwacht probeerden de Chinese dames Zhang & Zhang in de beginfase om de race vroegtijdig in hun voordeel te beslissen. En hoewel zij dat met verve deden, lukte het Lisa en Fien om de schade op de eerste 500 meter te beperken," beschrijft de club de finale. "Lisa en Fien hadden door de vele trainingsarbeid en door hun ervaringen in de voorronde en de halve finale inmiddels zoveel vertrouwen in hun eigen capaciteiten, dat zij wisten dat de tweede duizend meter hun terrein is. Maar ja, dan moet je het nog wel even doen. De laatste 250 meter lieten de Nederlandse dames er geen twijfel over bestaan wie de sterksten waren; met een kneiterharde eindsprint werd de laatste tik uitgedeeld en was de overwinning een feit."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden