Foto:

FF Tussendoor - Handhaven

Het dragen van een boerka zie ik persoonlijk als teken van vrouwenonderdrukking, maar als er vrouwen zijn die zich hier prettig bij voelen, moeten ze dat toch echt lekker zelf weten. Mij geeft het een beetje unheimisch gevoel, omdat ik graag recht in iemands gezicht wil kijken. Hé, en hoe weet ik zeker dat er een vrouw achter die boerka zit. Misschien zit er wel een enge kerel in. Weet jij veel. Die gezichtsbedekking heeft iets weg van anonimiteit, net als al die reaguurders, die lekker onder een 'fake' naam hun gal op Jan en Alleman spuwen.

In Gouda loopt nog geen handjevol vrouwen rond in een boerka, dus waar praten we eigenlijk over. Maar feit is dat het boerkaverbod is ingegaan, maar niemand van plan is om te gaan handhaven. En dan staat heel Nederland op z'n achterste benen. Een verbod opleggen en vervolgens niet handhaven, zorgt nu eenmaal voor verwarring en gedoe. Koekoek! Kijk eens naar het verbod voor overschrijding van de 30 camperplaatsen op Klein Amerika. Dat wordt toch ook niet gehandhaafd! En daar hoor je bijna niemand over. Vorige week was het weer zo overvol, dat bewoners hun 'achterommetje' niet eens konden gebruiken.

De enige dienst die met harde hand regeert en handhaaft is de ODMH. Van een sloopvergunning voor een kerk tot aan een ijshoorntje aan de gevel van een ijscowinkel. Niets is te gek. 'Zo'n ijshoorntje staat niet mooi aan het pand aan de markt,' luidt het onherroepelijke oordeel. En die kaasgele gevel aan diezelfde markt staat wel mooi dan? Probeer mij dat nou eens uit te leggen.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden