Foto: Stevica Mrdja

Snelle zwemmers in de Tobbe

Gouda - SPORT•GOUDA start 2 september met nieuwe zwemactiviteiten Lunchzwemmen en Zwanger & Fit. Daarnaast zal er medio september gekeken worden naar mogelijkheden voor het snelle baan zwemmen.

Na de zomervakantie, vanaf 2 september, start SPORT•GOUDA met het nieuwe zwemseizoen in het Groenhovenbad. Naast de bestaande activiteiten zoals baantjes zwemmen, recreatief zwemmen, zwemlessen, aqua joggen en multiswim, staan nieuwe beweegmomenten voor nieuwe doelgroepen op het programma. Met Lunchzwemmen van maandag tot en met vrijdag en Zwanger & Fit op de woensdag wil SPORT•GOUDA in het Groenhovenbad een nog breder aanbod creëren voor mensen uit Gouda die willen bewegen in het water.

Snelle zwemmers

De snelheden tussen zwemmers, tijdens het banen zwemmen in dezelfde baan, kan nog wel eens verschillen. Daarom wordt medio september het banen zwemmen in het Groenhovenbad nader bekeken om zwemmers met een verschillend tempo nog beter te kunnen bedienen. Het Groenhovenbad gaat hiervoor een aantal 'verkeersregels' voor in het bad opstellen. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan: verschillende banen voor verschillende snelheden, een 'fast lane' en etiquette regels voor banen zwemmen.

Zwanger & Fit

De doelgroep zwangere vrouwen krijgt (weer) haar eigen moment op de woensdag van 10.45-11.30 uur in het Groenhovenbad. Zwanger & Fit is een welkome aanvulling op zwangerschapsgymnastiek of zwangerschapsyoga voor alle vrouwen die in verwachting zijn. In het Groenhovenbad bieden de professionele instructrices van SPORT•GOUDA de doelgroep in warm water ontspanningsoefeningen aan en werken tegelijkertijd aan fitheid en conditie.

Lunchzwemmen

Voor iedereen die zijn of haar lunchpauze sportief wil besteden, of zwemmen midden op de dag gewoon fijner vindt, is er vanaf 2 september Lunchzwemmen in het Groenhovenbad. Zwemmen is een sport voor alle leeftijden en in het Groenhovenbad kan men al op verschillende momenten van de dag heerlijk baantjes trekken. Vanaf 2 september dus ook tussen de middag, elke week van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00-14.00 uur.

Informatie rondom alle activiteiten in het Groenhovenbad en de vernieuwde openingstijden en tarieven per 2 september kunt u vinden op www.sportpuntgouda.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden