Stichting Kringloop doneert 2500 euro in waardecheques aan de daklozenopvang Het Kompas van het Leger des Heils. Foto: PR
Stichting Kringloop doneert 2500 euro in waardecheques aan de daklozenopvang Het Kompas van het Leger des Heils. Foto: PR (Foto: )

Stichting Kringloop steunt daklozenopvang

Door Marianka Peters

Gouda - Stichting Kringloop Gouda heeft wederom 50 waardecheques van ieder 50 euro gedoneerd aan een goed doel.

Vorige maand werden de waardecheques uitgereikt aan het Sociaal Team Gouda, dat deze kon verdelen onder hun cliënten. Dit keer waren er blije gezichten te zien bij de opvanglocatie Het Kompas van het Leger des Heils aan de IJssellaan. "We doen dit om mensen in de daklozenopvang tegemoet te komen," vertelt Jan de Kok van Stichting Kringloop Gouda. "We kregen een rondleiding en dan ga je toch even goed nadenken wat het voor deze mensen betekent om geen eigen plek te hebben. Wij van Stichting Kringloop zijn dan dankbaar dat wij van enige betekenis kunnen zijn voor deze doelgroep." Dankzij de donatie door Stichting Kringloop Gouda, mogen 50 cliënten van het Leger des Heils gaan shoppen bij de kringloopwinkels aan de Fluwelensingel of Joubertstraat. Binnenkort start vanuit Stichting Armoede Nederland het Talentontwikkelcentrum voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Dit centrum wordt ondergebracht bij Stichting Kringloop. "Tijdens ons bezoek aan het Kompas hebben we ook ons Talentontwikkelcentrum onder de aandacht gebracht. Binnen het centrum geven wij handvatten aan deze en andere doelgroepen die in soms uitzichtloze omstandigheden verkeren en een nieuwe kans op een zinvol bestaan."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden