Met muziek van de band Boys 'r Back, genoten de schippers in de Museumhaven van de doorkomst door Gouda. Foto: Marianka Peters
Met muziek van de band Boys 'r Back, genoten de schippers in de Museumhaven van de doorkomst door Gouda. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Schippers genieten van doorkomst in Gouda

Door Marianka Peters

Gouda - Tijdens Gouda Waterstad eind juli 2021 worden zo'n 200 historische schepen van Landelijke vereniging voor behoud van Historisch Bedrijfsvaartuig (LvBHB) in Gouda verwacht. Afgelopen zondag was een aantal leden even te gast in Gouda.

De tweejaarlijkse reünie van de vereniging wordt telkens in een andere stad gehouden. Dit jaar is de vereniging te gast op Victorie Sail Alkmaar dat komend weekend wordt gehouden. Tijdens de doorkomst in Gouda werden de schippers warm onthaald in het IJsselhuis in de Museumhaven. "Met Gouda Waterstad eind juli wordt de aftrap gegeven voor 750 jaar Gouda en daarbij is het belangrijk weer heel veel historische schepen van de vereniging naar Gouda te halen," stelt Ronald Blitz, voorzitter Goudse Havendagen. Waterstad. "Dus grijpen we iedere gelegenheid aan om de leden te enthousiasmeren." De avond werd muzikaal opgeluisterd door de Boys 'r Back, voorheen de Jongens van de Straat, de band die in 2017 de NK Straatmuzikanten in Elst won. Het is overigens niet de eerste keer dat de vereniging van historisch bedrijfsvaartuigen in Gouda aanmeerde. In 2008 vierde de vereniging ook al met zo'n 150-200 historische schepen hun reünie in de Goudse grachten en singels. De schepen variëren van Klippers, Tjalken en Steilstevens, zijn allemaal afkomstig uit de beroepsvaart en ouder dan 50 jaar.

Goudse Post
Meer berichten