Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters (Foto: )

Blauwalg in natuurspeeltuin Goudse Hout

Gouda - De nieuwe natuurspeeltuin Goudse Hout is nu al heel populair. Helaas is er is blauwalg in het water rondom de speeltoestellen aangetroffen. Staatsbosbeheer raadt mensen en dieren af om in het water te zwemmen.

Sinds de start van de werkzaamheden in Goudse Hout laat Staatsbosbeheer in opdracht van recreatieschap Groenalliantie Midden-Holland regelmatig de waterkwaliteit meten. Zo wordt het water gecontroleerd op de aanwezigheid van bijvoorbeeld E.coli (de poepbacterie) maar ook blauwalg. Uit een recente meting bleek er een verhoogde concentratie blauwalg in het water aanwezig te zijn.

De bacterie blauwalg komt steeds vaker voor in recreatiewateren als het warmer wordt. Als mensen of dieren in aanraking komen met deze bacterie, of het water bij het zwemmen binnenkrijgen, kan dit zorgen voor huidirritatie en maag- en darmklachten. Er wordt daarom afgeraden om in het water van Goudse Hout te zwemmen. Staatsbosbeheer is al langer in overleg met het Hoogheemraadschap om mogelijkheden te onderzoeken die kunnen bijdragen aan een betere waterkwaliteit.

Kinderen die tijdens de vakantie het nieuwe speeleiland willen ontdekken zijn nog steeds van harte welkom. Zwemmen wordt daarbij afgeraden. Mochten kinderen tijdens het spelen toch in het water vallen, dan moeten ze zich thuis goed afspoelen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden