Foto:

Column FF Tussendoor - Koesthoudertje

Het afvalbeleid komt zo langzamerhand mijn strot uit. Ik was dus van plan om deze week over iets luchtigers te schrijven, zoals de zomervakantie die voor de deur staat. Totdat ik de memo aan de raad las over de GFT containers, waarover zoveel klachten zijn. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Want als je de memo leest, ligt het in feite allemaal aan ons. We moeten ons gedrag maar veranderen en gewoon wennen aan die nieuwe GFT containers.

Het staat er echt! Wij, Gouwenaars, klagen veel meer dan onze buren in Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en good old Kaag en Braassem. Dus?! Waarom is een dergelijke opmerking nou nodig en wat boeit ons het nou hoe die andere gemeenten over de containers denken. Bovendien hebben ze daar met Loetje en drugsafval wel wat anders aan hun hoofd. Het gaat om de Goudse situatie, niets meer en niets minder. Ook vind ik het niet reëel om een stad als Gouda, waar je precies kunt zien wat de pot schaft bij de overburen en hoe het dressoir met plastic rozen staat bij Mien, met deze gemeenten te vergelijken, die heel wat ruimer in hun jas zitten.

Overigens is het logisch dat er vanuit Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Kaag en Braassen minder klachten komen op de GFT containers. Want de containers zijn bedoeld voor woningen zonder tuin. Het staat er écht! Enig idee hoeveel woningen zonder tuin er zijn in deze gemeenten in vergelijking met Gouda? Juist, die zijn op één hand te tellen.

Ik heb dan wel geen tuin, maar wel een riant terras, een groene oase, midden in de binnenstad. Ik wil dus niet alleen mijn aardappelschillen in de GFT container kwijt, maar ook mijn uitgebloeide azalia en snoei-afval. De beloofde GFT zakjes heb ik nog niet gezien. Zouden deze bedoeld zijn als koesthoudertje tot na de vakantie?

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten